Levits pēc vēlēšanām apņēmies rūpīgi vērtēt, vai premjera amata kandidāti piedāvās “konkrētu, saprātīgu rīcībpolitiku”

Egils Levits

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām, izvēloties nākamo Ministru prezidenta kandidātu, Valsts prezidents Egils Levits ir apņēmies rūpīgi vērtēt, vai pretendents piedāvās “konkrētu, saprātīgu rīcībpolitiku”, lai Latviju padarītu drošāku un krīzēs izturīgāku.

Ceturtdien tradicionālajā uzrunā Saeimas pavasara sesijas noslēgumā Valsts prezidents uzsvēra, ka nākamās Saeimas politisko lēmumu fonā būs Krievijas draudi Rietumiem, demokrātiskās pasaules atteikšanās no Krievijas energoresursiem un ar to saistītā inflācija, kas sāpīgi skars iedzīvotājus un uzņēmumus – šīs lietas arī noteiks valsts prioritātes, uzsvēra Valsts prezidents.

Levits runā uzsvēra trīs jomas, kas ir saistītas ar valsts drošību – valsts aizsardzība un iekšējā drošība, kas ietver arī sabiedrības integrācijas problēmjautājumus, enerģētikas krīze un ar to saistītā valsts atbalsta politika iedzīvotājiem un valsts pārvaldības sistēmas uzlabošana, lai labāk varētu pārvaldīt savus resursus un reaģēt uz krīzēm.

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā dienā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


21
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Muldēšana tevlabi padodās , bet nodarīšanas pšik!

jup
jup

Piekrītu Prezidentam.

Anita
Anita

Piekrītu Liepniekam , ka Latvijā nav vajadzīgs Tautas nevēlēts prezidents !

antons
antons

Mūsu prezidents? Piekrītu, kautkāds prezidents valstij vajadzīgs, lai tikai māk sakarīgi runāt no tribīnes.

Ceplis
Ceplis

Kārtējie Kangar solījumi…..

derdz
derdz

Varbūt atkratīties no brīvās tirgus neredzamās rokas, un draudzēties ar visiem. Latvijā lielākai daļai no tā katra cilvēkam ir idejas, kā uzlabot savu māju, pagalmu, ciemu, pilsētu, utt,m Latviju .. tikai tā attīstība iet uz lielāku atkarību, ka iekšas demontē valsti, pa sol solim, utt, vienkārši neļauj attīstīties

...
...

Vai ir kāda iespēja šo karikatūru aizvākt no Lv publiskās telpas prims termiņa?

Beidz
Beidz

lai jau Joske vienu termiņu novelk , par reprezentācijas naudiņu vismaz tiks pie bārdas skuvekļa !

krievu cūkas
krievu cūkas

Jums nepatīk spējīgs, patriotisks Latvijas prezidents. Sūciet savu īkšķi !

Latvija - Dreiliņi
Latvija - Dreiliņi

Kam viņš citam vajadzīgs?

Endzelīns
Endzelīns

Levit , tev nav kauns par Latvijas izglītības sistēmu , pamācies kaut no Igaunijas !

krams
krams

Levit! Vai kaut vienā jautājumā tev sajēga ir?

krāmam
krāmam

Tu to jautājumu, protams, uzdodi Pūķinam.

Muižkundze
Muižkundze

Vai ielīdi Saeimā caur pagalma durvīm , ka izlikies neredzam 1 000 skolotāju piketu ?

nacionālis petrenko
nacionālis petrenko

Tie ir koloboranti un 5. kolonna. Latvieši priecīgi deso taututērpos un dzied

Andris
Andris

Saņēmis 20 % pielikumu 6 000 algai reprezentācijai , večuks pavisam piemirsa par tautas nabadzību !

levitkucins
levitkucins

Saprātīga reālpolitika – pakaļas bučošana un visāda citāda izdabāšana rietumu bankai u.c. krievijas un ukrainas naudas moiščikiem un latviešu apspiešana biznesā, medijos un valsts pārvaldē (satversmes tiesā u.c.).

veselības ministrs daniēls
veselības ministrs daniēls

Esmu gatavs

Stienis
Stienis

Vajadzīgs valdības vadītājs, kurš gādātu, lai pie mums būtu viegli nodarboties ar uzņēmējdarbību, lai uzņēmumiem būtu viegli saņemt aizņēmumus bankā, lai nebūtu pārlieku augstas nodokļu likmes un tml. Dalīt pabalstus nav liela māksla. Pabalsts nav “rūpes par iedzīvotāju labklājību”. pabalstiem vajadzētu būt tikai invalīdiem, bāreņniem un vistrūcīgākajiem. Turklāt visi pabalsti taču ir nodokļu maksātāju nauda. Būs bizness, būs nauda, un tad labklājība, no kuras izrietēs drošība (vismaz iekšēja). Lai vai kā, es neticu Levita spējai izvēlēties MUMS-iedzīvotājiem izdevīgu premjeru, jo tāds, visticamāk, tiks apsaukāts par populistu. Atkal izvēlēsies kariņtipa personu, kura skries akli izpildīt visas Briseles pavēles, pat nemēģinot padomāt… lasīt vēl »

slimais duraks
slimais duraks

Pabalsti nav nodokļu maksātāju nauda. Pabalsti un daudz kas cits jau sen tiek maksāts no starptautiskiem aizņēmumiem, kas varbūt būs jāatdod LV nodokļu maksātājiem, bet varbūt nebūs (vai jāatdod, bet ne naudā – ostās, mežos, lauksaimniecības zemēs, letvenergo, airbaltikos vai lattelekomos)

Stienis
Stienis

Pats tikko atbildēji, ka ir gan, ja jau reiz mums pašiem tā būs jāatdod. Un tā būs jāatdod.