Lembergs: Ja tiesa pilda politisku pasūtījumu, tad likums nedarbojas

Ja tiesa pilda politisku pasūtījumu, tad likums nedarbojas, uzskata Ventspils domes deputāts, politiķis Aivars Lembergs.

Lembergs norāda, ka jau septiņus mēnešus atrodas cietumā, lai gan viņa apcietināšanai nebija faktoloģiska pamatojuma. Pēc viņa teiktā, apcietinājums viņa gadījumā balstīts uz absurdiem, abstraktiem apgalvojumiem, ka viņš izvairīsies no soda.

“Kā es varu izvairīties, ja apcietinājumā jau esmu bijis trešdaļu no soda, kurš vēl ilgi nestāsies spēkā, no soda, kuru, ja es būtu atzīts par vainīgu, notiesāts es būtu izcietis 2022. gada septembrī, tas ir pēc gada, un tiktu izlaists brīvībā ar elektronisko aproci, pie tam jau tagad neatrastos slēgta tipa cietumā. Vai nav cūcība?” uzsver Lembergs.

“Ja tiesa pilda politisku pasūtījumu un “Ostapa Bendera” nopirktās vēlmes, tad darbojas cita loģika un nedarbojas likums,” secina Lembergs.

Kā zināms, lai arī politiķis Aivars Lembergs neslēpj, ka cietumā viņam pasliktinājusies veselība, Rīgas apgabaltiesa ir atteikusi mainīt drošības līdzekli politiķa veselības problēmu dēļ.

Vienlaikus Lemberga mēģinājumi piemēroto drošības līdzekli mainīt turpinās – viņa advokāts tiesā vērsies jau ar trešo pieteikumu par apcietinājuma atcelšanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar