Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis izsludināts starptautiskā meklēšanā

Mihails Hodorkovskis

Krievijā Kremļa kritiķis un bijušais naftas giganta “Jukos” vadītājs Mihails Hodorkovskis izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Mihails Hodorkovskis tiek meklēts aizdomās par Ņeftejuganskas mēra Vladimira Petuhova slepkavības organizēšanu. vēsta Krievijas mediji.

Meklēšanā bijušo naftas giganta “Jukos” vadītāju Hodorkovski izsludinājis Interpola Krievijas birojs, kas ar attiecīgu pieprasījumu vērsies Interpola galvenajā birojā.

Par Hodrokovska izsludināšanu meklēšanā aģentūrai “Interfax” paziņoja kāds situāciju labi pārzinošs informācijas avots. Vēlāk to apstiprinājis arī Krievijas Izmeklēšanas komisijas pārstāvis.

Tomēr tiek norādīts, ka Krievijas lēmums vēl nenozīmējot, ka Hodorkvskis automātiski tiks iekļauts Interpola meklēto personu sarakstā. Interpols lēmumu šajā jautājumā vēl nav pieņēmis.

Kā zināms, Ņeftejuganskas mēru Petuhovu 1998.gada 26.jūnijā nogalināja nolīgts slepkava. Petuhovam bija izveidojies konflikts ar “Jukos”. 23.decembrī Krievija izdeva orderi Hodorkovska arestam šajā lietā.

Savu saistību ar Petuhova slepkavību Mihails Hodorkovskis noliedz.

Šobrīd Kremļa opozicionārs Hodorkovskis uzturas Lielbritānijā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Interfax

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
interpolis
interpolis

Nez pēc cik gadiem sameklēs – grūti tak atrast, tik reti medijos parādās….