Iespējams, Ņemcovu nošāva jau pirms „oficiālās slepkavības”

Svētdien vairāki tūkstoši cilvēku nolika ziedus vietā, kur, kā apgalvots, nogalināja Krievijas opozīcijas līderi Borisu Ņemcovu.  Bet vai patiešām tieši šī ir politiķa slepkavības vieta?

Oficiālā versija, par kuru ziņo plašsaziņas līdzekļi, vēsta, ka Ņemcovs kopā ar pavadoni gājis pa tiltu virzienā uz savu dzīvokli Mazajā Ordinkas ielā. Pie tilta gājēju kāpnēm viņu gaidījis slepkava, kurš raidījis uz viņu 6 šāvienus no Makarova tipa pistoles un pēc tam ar baltu mašīnu aizbēdzis no nozieguma vietas.

Mediķi ir oficiāli apstiprinājuši, ka politiķa nāve iestājusies pēc 2 minūtēm. Ņemcova galvā lode iekļuvusi no ievainojuma kaklā, kā arī šāvieni trāpījuši sirdī, aknās, kuņģī un plaušās. Visas četras lodes politiķim iešautas mugurā.

Plašsaziņas līdzekļi publicēja videoierakstu, kurā nekas cits kā tikai silueti nav saskatāms, kā arī fotogrāfijas, kurās redzams Ņemcova līķis. Sāksim ar video.

open1

23:31:12 – redzams, kā vēl dzīvo, pieņemsim, Ņemcovu un viņa pavadoni panāk „sniega tīrīšanas” mašīna, kas vēlāk izrādījusies „vakuuma putekļusūcējs”, bet iesākumā nezin kāpēc tā tika nodēvēta par sniega tīrītāju. Nav saprotams, kāpēc Ņemcovs un ukraiņu fotomodele pastaigājas bez lietussargiem, ja tobrīd lija lietus. Bet tas nav svarīgi.

open2

23:31:16 – domājams, slepkava izskrien uz ceļa no vietas, kur to skatieniem (videokamerai) aizsedza „sniega tīrītājs”, un iesēžas baltā automašīnā.

Ja ticam šai versijai, tad slepkava tikai 4 sekunžu laikā paguva iznākt no savas slēptuves (domājams, tilta kāpnēm), raidīt 6 šāvienus un aizbēgt.

Taču ir kāds būtisks „BET”. Makarova tipa pistole raida 30 šāvienus minūtē. Sešiem šāvieniem būtu nepieciešamas 12 sekundes, norāda vietnē OpenTown.org publicētā raksta autors.

Pieņemsim, ka tie ir tikai ieroča „pases dati” un patiesībā ar to iespējams šaut ātrāk. Taču pamēģiniet vienkārši tāpat saliekt un atliekt rādītājpirkstu sešas reizes. Pat bez lielas piepūles to var izdarīt apmēram 2 sekundēs. Čaulītes izmešanai un belžņa uzvilkšanai nepieciešamas  0,5 sekundes, tajā laikā mēlīti nospiest nedrīkst. Tātad pat bez palaišanas gaiļa pretestības pārvarēšanas (bet Makarova tipa pistolei tas ir diezgan stingrs),  un bez mērķēšanas, tikai mehānismu un rādītājpirksta darbībai ideālos apstākļos nepieciešamas vismaz 4,5 sekundes. Un atkal, neņemot vērā laiku, kas nepieciešams slepkavam, lai iznāktu no slēpņa un laiku, lai apskrietu apkārt ielas tīrīšanas mašīnai…

Visas četras lodes trāpīja mugurā

Fotogrāfijās, kas uzņemtas slepkavības vietā, redzams, ka Ņemcovs nokrita uz muguras. Pieņemsim, ka 4 lodes viņam trāpīja viena pēc otras, un tas ir, ņemot vērā Makarova pistoles šaušanas ātrumu,  vismaz 6 sekundes no pirmā trāpījuma līdz pēdējai raidītajai lodei.

Vai cilvēks ar tādiem ievainojumiem ir spējīgs nostāvēt kājās līdz brīdim, kad viņam trāpa pēdējā lode, un tikai pēc tam nokrist uz muguras? Šķiet diezgan neticami.

Iespējams, Ņemcovs mēģināja ar savu augumu aizsargāt no lodēm pavadoni, un šaušanas laikā Anna viņu atbalstīja, bet tādā gadījumā viņai vajadzēja atgrūst politiķi, kad šaušana bija beigusies, lai viņš nokristu tādā pozā, kādā redzams fotogrāfijās, vai arī…

Kur ir asinis?

open3

Šī fotogrāfija ir uzņemta brīdī, kad nozieguma vietā ieradās mediķi. Ņemcova ievainojumi nav redzami, jo viņam tika iešauts mugurā. Bet kur ir asinis?

Tilts tajā vietā ir diezgan slīps un fotogrāfijā vajadzēja būt redzamām daudz asinīm, jo kā liecina oficiāli dati, politiķim lodes trāpīja galvā, sirdī un aknās.

Oficiāli tiek ziņots, ka nāve iestājās pēc 2 minūtēm. Minūtes laikā cilvēka sirds pārsūknē 6 litrus asiņu, 10% cilvēka asiņu ir (500-700 g) aknās, kurās arī tika iešauta lode, 8% galvas smadzenēs, kurās arī nonāca lode.

Kāpēc neviens nedzirdēja šāvienus?

No slepkavības vietas līdz autobusa pieturai, kur, kā redzams videoierakstā, piestāj autobusi un kur vajadzēja tobrīd atrasties cilvēkiem, ir tikai apmēram 130 metru.  Bet līdz pat šim brīdim nav atradies neviens liecinieks, kurš būtu dzirdējis šāvienus.

Arī neņemot vērā autobusa pieturu, tajā laikā Maskavas centrā 500 metru rādiusā bija jābūt diezgan daudz cilvēkiem, kuri būtu dzirdējuši šaušanu, taču liecinieku  nav.

Tādā gadījumā, vai nu tā ir sagadījies, ka Maskavas centrā piektdienas vakarā nebija pilnīgi neviena cilvēka, vai arī šāvienu vispār nebija.

“Sniega tīrīšanas ” mašīna netraucēti aizbrauc no nozieguma vietas

“Sniega tīrīšanas”, kas vēlāk izrādījās „vakuuma putekļusūcējs”, mašīnas šoferis apstiprinājis, ka spogulī redzējis gulošu cilvēku, apturējis auto un 4 minūtes runājis ar Ņemcova pavadoni, taču pēc tam aizbraucis.

Vai šoferim neienāca prātā pieiet pie zemē gulošā cilvēka, kaut vai tikai cilvēcīgas ziņkārības dēļ? Vai viņš nesaprata to, ka ir slepkavības liecinieks, kaut gan zināja, ka ir pastrādāta slepkavība un viņš noteikti tiks nopratināts?

Garāmgājēji nepievērš uzmanību

Ir saprotams, ka Krievijā piektdienas vakarā uz ielas gulošam vīrietim garāmgājēji patiešām varētu nepievērst uzmanību, tā sakot, pieļurbājies un nokritis uz ielas pagulēt, turklāt, kā redzams fotogrāfijās, asiņu tur nebija.

Bet kā lai izskaidro to, ka ukraiņu fotomodele, kuras acu priekšā Ņemcovu nošāva un kura arī pati varēja tikt nogalināta, mierīgi stāvēja un nesāka saukt pēc palīdzības, jo viņa taču nav mediķe un nevarēja zināt, ka Ņemcovs jau ir miris. Šķiet „ar baltiem diegiem šūts”.

Neticami šķiet arī tas, ka šādā situācijā fotomodelei varētu pietikt savaldības, lai paraudzītu pulsu, pārliecinātos, ka vīrietis ir miris un nesteidzīgi „pļāpātu” ar „sniega tīrīšanas” mašīnas šoferi.

Tātad…

Makarova tipa ierocis, kurš šauj bez skaņas, turklāt zibens ātrumā, sašautais Ņemcovs bez pilītes asiņu, kurš kā statuja stāvēja kājās līdz pēdējai lodei, fotomodele ar dzelzs nerviem, „sniega tīrīšanas” mašīnas šoferis, kurš neizkāpa no mašīnas un vienā mierā aizbrauca no nozieguma vietas, neko neredzošie un nedzirdošie garāmgājēji.

Tam visam ir tikai viens izskaidrojums – Ņemcova slepkavības vieta nav tilts. Ņemcovu nogalināja kādu brīdi pirms tam un jau nokritušam raidīja mugurā šāvienus , jo oficiālajos ziņojumos aprakstītos ievainojumus tikai tā var gūt no Makarova tipa pistoles.

Vīrietis, kurš ir kopā ar fotomodeli un kuru mums uzdod par Ņemcovu, ir tas pats cilvēks, kurš aizbrauca baltajā automašīnā, jo viņam kaut kā bija jātiek prom no it kā slepkavības vietas.

“Sniega tīrīšanas” mašīna ir ideāla līķa nogādāšanai vajadzīgajā vietā. Ar 4 sekundēm ārpus videokameras redzamības zonas pilnīgi pietiek, lai noliktu līķi „slepkavības vietā”.

Saprotams, ka šī versija izklausās diezgan šausmīga, taču tikai tā var izskaidrot faktus, kāpēc neviens nedzirdēja šāvienus un kāpēc pie līķa nav asiņu. Un kāpēc šis cilvēks, līstot lietum, nolēma kopā ar meiteni pastaigāties pa tiltu, nevis izmantot taksometra pakalpojumus. Šī versija izskaidro arī to, kāpēc „sniega tīrīšanas” mašīna brauca tik lēni, bet pēc tam netraucēti pameta nozieguma vietu un arī to, kāpēc fotomodele mierīgi sarunājās ar šoferi tā vietā, lai pēc šāvieniem sāktu histēriski kliegt , saucot palīgā garāmgājējus.

Tā raksta autors. Var piekrist, var apšaubīt, bet nav noliedzams, ka visā šajā traģiskajā noziegumā ir daudz jautājumu, uz kuriem atbilžu pagaidām nav.

Avots: OpenTown.org

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar