Gobzema mokas beigušās – Vējonis nolēmis atsaukt viņa nomināciju premjera amatam

Gobzems

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu (KPV LV). Pēc tikšanās Valsts prezidents paziņoja, ka nolēmis atsaukt Gobzema nomināciju premjerministra amatam. Valsts vadītājs ar nožēlu piebilda, ka veiksmīgai valdības veidošanai traucē tas, ka pirmajā vietā tiek izvirzītas politiķu personīgās ambīcijas, valsts intereses atstājot otrā plānā.

Pēc prezidenta paziņojuma ar masu mediju pārstāvjiem runāja Gobzems, kurš savā neveiksmē valdības veidošanā vainoja visus citus – žurnālistus, ļaunos citu partiju politiķus un apmelošanas kampaņas televīzijā. Turklāt KPV LV politiķis bieži pieminēja iespējamās ārkārtas vēlēšanas.

Pirms tikšanās Gobzems sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja, ka dosies pie Valsts prezidenta dosies ar trim situācijas redzējumiem, no kuriem neviens nav tāds, par ko mediji rakstīja aizvadītajās brīvdienās.

Gobzems aizvadītajā nedēļā atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un pauda, ka tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt “bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību”.

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvāja arī samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. “KPV LV” pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Tomēr Gobzema plāns neguva citu partiju atbalstu un sestdien vakarā viņš partijām esot piedāvājis jaunu plānu – turpināt diskusijas četru partiju sastāvā, bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), tādējādi neturpinot uzstāt uz iepriekš piedāvāto valdības izveidošanu no bezpartejiskajiem ministriem.

Aptaujātās partijas norādīja, ka pagaidām neplāno iesaistīties sarunās par jauniem piedāvājumiem, lai gan Jaunā konservatīvā partija (JKP) un partiju apvienība “Jaunā Vienotība” (JV) plāno šo jautājumu izrunāt.

Savukārt nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka pēc JV un JKP izstāšanās no sarunām Gobzemam nav iespēju piedāvāt vairākumu. Līdz ar to apspriest jaunu versiju pašlaik ir neaktuāli.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija līdz šim nav informēta par iespējamām valdības veidošanas sarunām bez viņu iesaistes, līdz ar to vakardienas piedāvājums ZZS esot pārsteigums, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Armands Krauze.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vards
Vards

Jāpamaina Satversme, lai Ministru brandžu varētu komplektēt kā ārpakalpojumu

bruģakmens
bruģakmens

Drošivien gribēja izdabāt buldozeram.Dabūja ,ko gribēja.Līdz arto,Kaimiņam jāveido cita partija.