Ģirģens iesniedz apelāciju par kandidatūras neapstiprināšanu LFF prezidenta vēlēšanām

Sandis Ģirģens

Latvijas Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens iesniedzis apelāciju Latvijas Futbola federācijā par viņa kandidatūras neapstiprināšanu LFF prezidenta vēlēšanām, ar atsauci uz LFF sniegto informāciju ziņo portāls „Delfi”.

Līdzīgi rīkojušies arī pieci citu LFF valdes pozīciju kandidāti.

Latvijas Futbola federācijas gaidāmais kongress apvīts ar jautājumiem un neskaidrībām vairāku atraidīto pieteikumu dēļ. Sākotnēji tika noraidīti abi prezidenta amata kandidāti, taču Vadimam Ļašenko tika dots termiņš izlabot kļūdas noformējumā, kamēr Sandis Ģirģens šādu iespēju nesaņēma.

LFF Vēlēšanu komiteja publiskā paziņojumā to skaidroja ar to, ka Ģirģena pieteikumā nav bijis pietiekams LFF biedru atbalsts un komiteja to neuzskatot par trūkumu, ko varētu labot pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām. Šeit problēma savukārt rodas tādēļ, ka LFF jaunie statūti paredz, ka viens biedrs nevar reizē atbalstīt divus vēlēšanu kandidātus un, ja ir parakstījies abu pieteikumos, tiek anulēti abi paraksti. Vēlēšanu komiteja visiem noraidītajiem kandidātiem, kā ziņo „Delfi”, nav sniegusi informāciju, kuri tieši paraksti anulēti dubulta atbalsta izteikšanas dēļ.

Jau iepriekš gatavību iesniegt apelāciju publiski bija izteicis viceprezidenta amatam noraidītais Vladimirs Šteinbergs un valdes locekļa pozīcijai noraidītais Guntars Indriksons.

Apelāciju oficiāli iesniedzis arī Ģirģens, kā arī valdes locekļu amatiem noraidītie kandidāti Jānis Engelis, Jānis Apse un Anastasija Kučinska. Savukārt Ģirģena padomnieks ministrijā Maksims Miņejevs, kurš pieteikumu iesniedza bez neviena LFF biedra atbalsta vēstules, apelāciju nav iesniedzis, šajā ziņā esot vienīgais starp noraidītajiem kandidātiem.

LFF pārstāvji apstiprinājuši , ka Apelāciju komisija izskatīs iesniegumus līdz 20. aprīlim.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Delfi

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar