EP vēlēšanu reitingi: NA pirmie, “Saskaņa” apdzen “Jauno Vienotību”

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla “Delfi” pasūtījuma veiktā aptauja.

Aptaujā marta izskaņā 12,7% respondentu atbildēja, ka EP vēlēšanās būtu gatavi balsot par NA, kuras saraksta līderis ir Roberts Zīle. Par “Saskaņu”, kuras līderis ir Nils Ušakovs, esot gatavi balsot 8,9%, bet par “Jauno vienotību” (JV), kuras līderis ir Valdis Dombrovskis, – 8,7% aptaujāto vēlētāju.

Salīdzinoši 7.martā Latvijas Televīzijas publiskotā SKDS aptauja liecināja, ka tobrīd vēlētāju atbalsts NA bija 10,3%, JV – 9,3%, bet “Saskaņai” – 6,8%.

Jaunākajā aptaujā gatavību balsot par “Progresīvajiem” pauda 5,7% aptaujāto, par “Latvijas pirmajā vietā” (LPV) – 5,1%, par “Stabilitātei” – 4,1%, par “Latvijas attīstībai” (LA) – 4%, bet par “Apvienoto sarakstu” (AS) – 3,8%.

Ja EP vēlēšanas notiktu rīt, par “Suverēno varu” balsotu 2,5%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) – 2,3%, par Jauno konservatīvo partiju (JKP) – 1,6%, par “Centra partiju – 1,5%, par “Kustību Par!” – 0,8%, par “Apvienību Jaunlatvieši” – 0,7%, par “Tautas varas spēku” – 0,4%, bet par “Tauta. Zeme. Valststiskums” – 0,2%.

20% aptaujātajiem bijis grūti pateikt, par viņi balsos EP vēlēšanās, savukārt 17% atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

EP vēlēšanas notiks jūnija sākumā. Sarakstus tām pieteikušas 16 politiskās apvienības.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
antons
antons

Ar ko viņi atšķiras”?

Otto
Otto

Ar ko “antons” atšķiras no idiota?

baltais klauns
baltais klauns

Ja jābalso, tad par Zīli, ja jāizbalso, tad par Ušakovu un Dombrovski.

Vēlētājs
Vēlētājs

Ja var ticēt reitingiem, ZZS sāk plūkt perversiju atbalstīšanas augļus.