Egils Helmanis: Kādēļ valdošie tik ļoti neieredz savu valsti?

Lasu šādu ziņu: “Patlaban IZM apkopojusi informāciju par 69 lēmumiem par reorganizācijai vai likvidācijai pakļautām izglītības iestādēm. 55 no tām reorganizēs līdz septembrim, septiņas – līdz 2025.gada septembrim, vēl sešas – līdz 2026.gada septembrim.”

Dažām no šīm skolām paveiksies, turpinot darbu kā citu skolu struktūrvienībām, bet vesela virkne skolu un bērnudārzu tiks slēgti pavisam. Šādus plānus es nevaru nosaukt citādāk, kā vien par valsts interešu sabotāžu. Jo vairāk tādēļ, ka daudzas no skolām ir mūsu lauku un pierobežas apvidos.

Tā vien liekas, ka valdošais JV vienotais grupējums ir nolēmis iztīrīt Latviju no latviešiem.

Skola ir ne tikai izglītības iestāde, bet arī sociāls veidojums. Vieta, kur bērns ieaug sabiedrībā, bieži arī vienīgā vieta, kur izrauties no nelabvēlīgas ģimenes vides. Skola ir dzīvības noturētāja lauku apvidos. Vārda tiešā nozīmē. Un, skolas ir arī drošības jautājums. Ne tikai tādēļ, ka veic zināmu valstiskās audzināšanas funkciju, bet arī tādēļ, ka nodrošina iespēju ģimenēm dzīvot arī valsts pierobežā. Un, ja ne citādi, tad kā drošībai svarīgu jautājumu to būtu jāvērtē arī valdošajiem.

Kad “daži” simti tūkstošu tiek iztērēti pētījumiem par “Bolt” kurjeru labsajūtu vai gurķu sagriešanas receptēm, kad privātiem lidojumiem “naudas ir tik daudz, kā nekad”, kad tiek sponsorētas tukšmuldētāju biedrības, miljoni tērēti prokremlisku LSM atzaru uzturēšanai, teikt, ka skolu uzturēšanai nav līdzekļu ir nožēlojami meli!

Runa ir par vērtībām un prioritātēm! Acīmredzami, ka pie varas esošajiem Latvijas nākotne nav vērtību sarakstā. Sava valsts – brīvība un neatkarība nekad nav par brīvu. Latvijas valsts varēja rasties, pateicoties izglītotiem latviešiem, un tikai pateicoties izglītotiem latviešiem, tā spēs turpināties.

Mums ir jāatbrīvojas no šī Latviju apsēdušā, mums naidīgā un valstiskumu graujošā varas grupējuma! Jo ātrāk, jo labāk!

Avots: Facebook

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pabira
Pabira

Helmani par prezidentu. Viņš visu zina, par visu prot izteikties, visu sakārtos un nokārtos. Kā 90s, kad piestrādāja par jumtu.

nīlzirgs
nīlzirgs

Nevienam mēle nepakustējās publiski paziņot aritmētisku rezultātu par valsts (arī pašvaldību) kopējiem izdevumiem, lai panāktu IZM ietaupījumu. Ļoti izskatās, ka par naudu izdotu un tālāk izdodamu par skolu tīkla optimizāciju varētu mierīgi uzturēt lielāko daļu no slēdzamām un slēgtajām skolām. Tātad izdosim 10EUR, lai ietaupītu 1EUR – JV valdības loģika. Protams, daudzi skolotāji no mazajām skolām negrasās iet uz lielajām skolām strādāt un atkal IZM cerības ir mīts.

paskaidrojums
paskaidrojums

Ja vienotībnieki, progresīvnieki, untml. par daudz mīlēs savu valsti, viņi baidās, ka tiks uzskatīti par “galēji labajiem”.

Matilde
Matilde

ak, spogulīt…

nost ar helmani
nost ar helmani

“Skola ir dzīvības noturētāja lauku apvidos.” Man likās, ka tas ir darbs, pie tam, labi apmaksāts. Vispār dzīvību laukos notur pensionāri, jo tiem ir regulāri naudas ienākumi – pensija un pensionāri uztur veikalus un nelielos feldšerpunktus.
Ja vecākiem nav naudas, tad vecāki ar bērniem no laukiem pārceļas uz kādu lielāku pilsētu vai visbiežāk uz ārzemēm. Kāpēc vecākiem laukos būtu jāstrādā par minimālo algu? Ar minimālo algu ģimene laukos var izdzīvot, bet tad jādzīvo ļoti trūcīgi un jāatsakās no daudzām lietām.

Gada glezna
Gada glezna

Šis komentētājs netiešā veidā atbalsta megaafēru ar dzelzceļu. Uz skolu likvidācijas fona dzelzceļa afēra ir vienkārši kliedzoša. Lūk, ko vajadzēja apturēt!
Saprotams komentētājs izliekas par pilnīgu nejēgu pat ar pušplēstu vārdu nepieminot, kāpēc vairs laukos nav īsti iespējams izdzīvot. Viens piemērs. Sistēma ir uzkonstruēta tā, lai mazās saimniecības nevarētu nodot pienu. Bļaustīšanās par standartiem ir tikai lielsaimnieku un birokrātu interesēs, jo nav nekādu pārliecinošu datu, kas demonstrētu, ka iepriekš izplatījās slimības tieši tāpēc, ka netika ievēroti šie uzpūstie standarti.

Teodoriks
Teodoriks

Kaut kā neizskatās, ka laukos ir traka nabadzība. Es pat gribot nevaru atļauties māju laukos, kas nebūtu graust. Tagad kaut cik apdzīvota mājele ar nedaudz zemīti rinķī mkasā tā ka es pilsētā strādādams atļauties to nevaru. Un cik nu radiņi laukos palikuši ar mazām un mikro saimniecībām – neviens nesūdzas par nabadzību. Ja vien neesi nodzēries, tad laukos var dzīvot pat ļoti labi.

lauķis
lauķis

Ne jau tās mikro saimniecības pārtiek no lauksaimniecības. Brauc uz pilsētu strādā, pelna pilsētā. Man vispār ideāli, dzīvoju laukos, tuvākie kaimiņi gandrīz kilometra attālumā, uz darbu nav jābrauc, strādāju attālināti. Darbam pie datora reizi stundā jāievēro 15 minūšu atpūta un izkustēšanās. Gribu eju izpeldos dīķī, gribu uzlecu uz krosa motča izbraukt līkumu. Kaimiņi netraucē. Ja gribās sabiedrību, vakarā ar auto var aizbraukt līdz pilsētai. Ienākumi no attālinātā darba pilsētā. Ar lauksaimniecību vispār nav jēgas nodarboties, būsi noskrējies par velti. Vienīgā lauksaimniecība ko veicu ir pavasarī nodedzināt kūlu, tik tālu no apdzīvotām vietām tāpat neviens neredz.