Dzejniece Liāna Langa atbalsta prezidentu Bērziņu un 16. marta pasākumus

Latvijas inteliģences loma un ideoloģiskā stāja diemžēl vēsturiski ir bijis garš kolobracionisma, nodevības un pielāgošanās stāsts, bet kamēr šis jautājums vēsturniekiem vēl ir tabu, interesanti vērot tos retos mūsdienu latviešu inteliģences pārstāvjus, kuriem ir aktīva politiska nostāja. Tā piemēram, kā amerikāņi teiktu, vienkārši “for the record”, vai teiksim – protokolam – latviešu visādi apbalvotā un atzītā dzejniece Liāna Langa 2015. gada martā iestājas par divām lietām.

Pirmkārt, ne vairāk, ne mazāk – Liāna Langa pauž atbalstu acīmredzami vissliktākajam Latvijas Valsts prezidentam visā valsts pastāvēšanas vēsturē Andrim Bērziņam. Vienīgais viņas pārmetums Andrim Bērziņam ir tas, ka viņš vilcinās ar savas piekrišanas paušanu kandidēt atkārtoti, bet visādi citādi – vienas vienīgas medus upes šokolādes krastos.

Te precīzs citāts no Latvijas televīzijas raidījuma “Panorāma”:
“Liāna Langa:  Prezidenta kavēšanās paust skaidru viedokli par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu diemžēl izraisa nevajadzīgas spekulācijas un neizpratni. Tomēr vēlos arī atgādināt, ka Andris Bērziņš ir atstājis vēsturē nozīmīgas pēdas: viņš izsludinājis Satversmes preambulas likumu, izsludinājis grozījumus likumā par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un paudis atbalstu VKD zinātniskās komisijas izpētes darbam. Pirms vairākiem gadiem rakstniecībai finansiāli smagā brīdī Andris Bērziņš piekrita kļūt par Rakstniecības atbalsta fonda patronu. Un tik augsta līmeņa atbalstu rakstniecība līdz šim nebija saņēmusi.”

Bet Liāna Langa šajās dienās izcēlusies ne tikai ar šo, maigi izsakoties, ne pašsaprotamo iznācienu. Ir vēl kāds paziņojums, kurš vairāk kā ļoti patiks Krievijas propagandas darboņiem un pilnībā sakrīt ar viņu šī brīža mērķiem. Proti, panākt, lai Latvijā 16. martā notiek pēc iespējas plašākas hitleriskās Vācijas SS leģiona piemiņas svinības.

Savā tviterkontā dzejniece Liāna Langa ir ievietojusi šādu aicinājumu:

langa

Nu ko, tautai ir jāzina savi varoņi. Īpaši šajā, kā tagad pieņemts teikt – ģeopolitiski sarežģītajā situācijā. Liāna Langa atbalsta prezidentu Andri Bērziņu, kā arī aicina visus piedalīties hitleriskās Vācijas SS leģiona piemiņas pasākumos.

Stulbeni no ienaidnieka nekad nav viegli atšķirt, bet varbūt arī nav nemaz tik svarīga precīza diagnoze. Svarīgi ir, kurā pusē informatīvajos un propagandas karos jūs karojat. Iemesls, kāpēc to dara var būt dažāds: intelekta trūkums (ļoti ticami, īpaši vēl ņemot vērā dzejnieces garīgo slimību vēsturi), pērkamība, angažētība. Iemesli var būt dažādi, neminēsim, daudz svarīgākas ir reālās darbības. Liānas Langas darbību vektors ir skaidrs.
Matīss

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar