Decembrī visdāsnāko kompensāciju saņēmuši deputāti Petraviča un Teirumnieks

Ramona Petraviča

Saeimas publicētie dati rāda, ka pērn decembrī vislielākās kompensācijas par darbu parlamentā saņēmusi no “KPV LV” ievēlētā, nesen no partijas “Par cilvēcīgu Latviju” aizgājusī bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča un deputāts Edmunds Teirumnieks (NA).

Parlaments ik mēnesi regulāri apkopo un publisko visu deputātu atalgojumu un viņiem izmaksātās kompensācijas.

Saeimas darbs gan tiek organizēts attālināti, taču kompensācijas lielākā daļa no 100 deputātiem joprojām saņem.

Starp tiem, kuru ikmēneša izmaksas decembrī netiek kompensētas, ierindojas Arvils Ašeradens (V), Aldis Gobzems (LuK), Mārtiņš Bondars (A/Par!), Jānis Dombrava (NA), Vjačeslavs Dombrovskis (Republika), Juris Jurašs (JKP), Jānis Ādamsons (S) un citi.

Raimonds Bergmanis sev piešķirto normu – 161 eiro – izvēlējies nesaņemt, tāpat kā Uldis Augulis (LZS) savu 818 eiro lielo normu.

Aldis Blumbergs (PCL) un Jānis Iesalnieks (NA) arīdzan decembrī nav saņēmuši neko no piešķirtās 161 eiro normas. Līdzīgi rīkojušies arī citi.

Savukārt Edgars Tavars (ZZS) nav ne pieteicies, ne arī saņēmis nevienu kompensāciju, ne vien par decembri, bet visā deputātu pilnvaru laikā.

Petravičai vislielākā summa par dzīvesvietu

Taču likumā paredzēto kompensāciju no valsts budžeta kopā ar deputātam paredzēto atalgojumu labprāt saņēmusi lielākā daļa.

Bijusī labklājības ministre, kuras politiskā darbība gan valdībā, gan Saeimā pietiekami regulāri izsaukusi plašu kritiku, decembrī kompensācijās saņēmusi pilnu piešķirto normu – 850 eiro.

Spriežot pēc publicētās informācijas, Petravičai arī visdāsnāk kompensētas izmaksas, kas saistītas ar dzīvojamo telpu īri – 750 eiro.

Pārējie 100 eiro no piešķirtās normas izmantoti, lai kompensētu transporta izdevumus. Pa virsu tam deputāte decembrī saņēmusi 2354,89 eiro lielu algu.

Valsts amatpersonas deklarācija (par 2020. gadu) liecina, ka Petravičai pieder vairāki nekustamie īpašumi un lietošanā ir pieejams dzīvoklis Rīgā.

Deputātei bezskaidrās naudas uzkrājumos ir 39 302 eiro (AS “Swedbank”) un 8653 eiro (AS “Citadele banka”).

Tikmēr par 2 eiro vairāk nekā bijusī ministre decembrī kompensācijās saņēmis Edmunds Teirumnieks (NA).

Teirumniekam piešķirtā norma ir 1011 eiro un 380 eiro apmērā kompensētas saistībā ar dzīvesvietas platību radušās izmaksas.

Transporta izdevumi Teirumniekam kompensēti 472,80 eiro apmērā, kopā decembrī saņemtajām kompensācijām summējoties 852 eiro apmērā.

Decembrī algā Edmunds Teirumnieks saņēmis 2576,39 eiro.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar