Briškens: Parlamentā pilnvērtīgi ievēlētai partijai tika izteikts necienīgs piedāvājums

Kaspars Briškens
Ekrānuzņēmums no LTV

“Pagājušajā nedēļā vienojāmies par divu darba grupu izveidi, bet faktiski piecas minūtes pirms Kariņa tikšanās ar prezidentu saņēmām indikācijas, ka “Jaunā Vienotība” (JV) varētu nākt klajā ar “3+1″ piedāvājumu. Nevienā no iepriekšējām tikšanās reizēm šāds piedāvājums oficiāli neizskanēja,” LTV “Rīta Panorāma” savu aizvainojumu pauda partijas “Progresīvie” pārstāvis Kaspars Briškens.

“Mēs skaidri pateicām, ka nepiekritīsim šādiem piedēkļa modeļiem, JV ļoti labi zināja, ka “Progresīvie” atteiksies no šāda veida. Parlamentā pilnvērtīgi ievēlētai partijai tika izteikts necienīgs piedāvājums. “Jaunajai Vienotībai” bija iespēja nepadoties Apvienotā Saraksta (AS) un Nacionālās Apvienības (NA) šantāžai un ultimātam, diemžēl tas ir noticis, tāpēc esam turējuši mugurkaulu un būsim opozīcijā. Šīs partijas savā starpā ne tikai sabloķējās politiskā kartelī, bet arī izvairījās no jebkāda veida sarunas ar “Progresīvajiem”,” dusmojās Briškens.

“Tas ir ļoti slidens vairākums, es negribu prognozēt, cik ilgi šāda piecdesmit četru mandātu koalīcija var nostrādāt. Skaidrs, lai ikdienā noturētu vairākumu, koalīcijas partijām nāksies rūpīgi strādāt. Mēs būsim konstruktīva, valstiski orientēta opozīcija,” intervijā LTV sacīja “Progresīvo” pārstāvis.

“Mēs neesam vērsti uz to, lai sabotētu koalīcijas darbu tikai tāpēc, ka būsim opozīcijas partija. Mums Latvijā ir jāmaina šī politiskā kultūra, ka koalīcija ignorē opozīciju, bet opozīcija mēģina padarīt koalīcijas dzīvi sarežģītu principiālu apsvērumu dēļ,” brīdināja Briškens, neslēpjot aizdomas par “sazvērestību”: “Ir vairākas interešu grupas, kas ļoti priecājas par šādu lēmumu. Tas ir viss, kas saistīts ar topošajiem vēja parku attīstības projektiem – mediji NA vadītajā ZM un EM ir atseguši šīs sliktas pārvaldības pazīmes, kas iet roku rokā ar politbiznesa ietekmēm”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Klops
Klops

Ej dirst (c Selma)

Ančuks
Ančuks

Kā riebjas šis tukšo salmu kūlējs! Kuri tad ir tie progresīvo profesionāļi, kurus varētu aicināt valdībā?! Paša briškena iepriekšējie (ne) darbi ir gana pietādījuši nekompetenci un pašlabuma meklēšanu

Stienis
Stienis

Bērnudārzs… :))))

kariņš no Delavēras
kariņš no Delavēras

Gan jau ievilksim jūs pa kādu pakaļgalu. Jāatrod tik veids kā visus apjāt

vecā lesba ābrama
vecā lesba ābrama

Nu, jā. Mes jau neko daudz neprasam. Tik noprihvatizēt valsts mežus, latvenergo, rīgas ostu, rīgas satiksmi, kādu lielo slimnīcu, varbūt vaivarus. Nu un citus . Bet tas tak nâks uzņēmumu attīstībai par labu. Nedrīkst stāvēt uz vietas.

bante
bante

Ar to pilnvertību ir tā kā ir un vai tad drīkst nebaidotes par konsekvencem vispār ko citu atļaut. te jau viss tik netradicionāls. Ja paaidīs to trokšņojošo ar neaudzinātas pusaudzes manierēm, tad iznākums var būt vēl bēdīgāķs

vientiesīc
vientiesīc

Vai ir arī “nepilnvērtīgi ievēlētas” partijas ?

teātrmīle
teātrmīle

Labāk lai beidz sprēgāt.Paši vainīgi,ka netika koalīcijā.Vajag domāt,kad ver vaļā muti.visa muldēšana par krievu valodu,nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības,dzimumu maiņām,homoseksuāļu ģimenēm,NA deputātu dēvēšana par naciķiem u.t.t u.t.j.p…Kas tas bija?Vajadzēja taču sajēgt,ka atrašanās koalīcijā ar NA pēc visas tās muldēšanas nespīd un nespīdēs.

LTV
LTV

Šie progresīvie vēl ļoti vēlējas ieviest LV kārtīgu mantojuma nodoklīti , tev nebūs vecāku celtajā dzimtas mājā dzīvot

Amālija
Amālija

Tu domāji partiju Latvija pirmajā vietā , vai ZZS , ko ?

šmeklons
šmeklons

Necienīgs piedāvājums? Seksu piedāvāja?

nu ja
nu ja

Droši vien heteroseksuālu, jo viņi jau par viendzimumu seksu!

čeburashka
čeburashka

Progresīvie=Rietumu banka=Krievija