Bordāns bijis advokāts fondā “Heritage Foundation”, kas izveidoja Magņitska sarakstu

Jānis Bordāns

Dažas dienas pirms melnā saraksta paplašināšanas – aizvadītajā piektdienā – tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar ASV Finanšu ministrijas ministra vietnieku Džastinu Muziniču. Bordāns izdevumam LA.lv atzinis, ka saruna bijusi par plaša spektra jautājumiem – gan par izmaiņām ģenerālprokurora amata kandidātu izraudzīšanā, gan ieceri veidot ekonomisko lietu tiesu, kā arī citiem jautājumiem.

“Tika pieminēts arī Aivars Lembergs. Viņi ir saskatījuši, ka šai valdībai ir vērts sniegt tādu instrumentu rokās, kā Lemberga iekļaušanu šajā sarakstā,” uzskata Bordāns un piebilst, ka viņš pirms četriem gadiem bijis advokāts fondā “Heritage Foundation”, kas izveidoja Magņitska sarakstu.

“Toreiz, būdams fonda advokāts, nesekmīgi komunicēju ar prokuratūru un Ekonomisko noziegumu policiju, jo šīs tiesībsargājošās iestādes nevēlējās sadarboties. Magņitska fonds toreiz secināja, ka, salīdzinājumā ar citām valstīm, sadarbība ar Latviju bijusi vissliktākā,” pastāstījis tieslietu ministrs.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LA.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Jaunizceptais punduris Bardāns grib ieņemt Lemberga vietu, bet diez vai izdosies???? Lembergam ir smadzenes pareizā vietā, ko nevarētu teikt par Bardānu. kas ir tikai plānā galdiņa urbējs.

Aurora ķedē
Aurora ķedē

Jano komunistu (JKP) vadonis pilnībā attaisno partijas apzīmējumu un darbības paņēmieni, metodes- nu kā pēc Ļeņina. Kā no rokasgrāmatas. Tā vien šķiet, ka blakus formālai partijas publiskai programmai acīmredzot ir savas “aprīļa tēzes”- kuras tad arī realizē biedrs bordāns un biedrene šuplinska. Citādi kaut bišķi ar galvu domātu, vai vismaz klaji nedeskreditētu sevi un valdību

anonīms
anonīms

Es arī dzirdēju pa radio, ka Bordāns ASV esot runājis par Lembergu, ģenerālprokurora izvirzīšanas/nomaiņas procedūras maiņu un vēl citām interesantām lietām. Tā kā ar ostu atņemšanu pašvaldībām ar ASV palīdzību šī valdība netaisās aprobežoties. Bordāna pirmais mēģinājums nomainīt ģenerālprokuroru neizdevās. Nav pamata domāt, ka viņš atkāpies no saviem nodomiem par augstās tiesas priekšsēža un ģenerālprokurora nomaiņu. Valdība ne tikai pakļaus sev ostas un gatavojas atlaist Rīgas un Ventspils domi, bet mēģinās pakļaut sev arī prokuratūru un tiesu.

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Interesanti. Lūkoju pēc popkorna un kolas…

Stienis
Stienis

Kā tas var būt normāli…?

Lamata
Lamata

Kas vispār ir normāls šajā valstī ? Magņitska sarakstā tiek iekļautas Āfrikas valstis u.c., kuru vadošie politiķi kuri neievēro cilvēktiesības. Kādas cilvēktiesības pārkāpj Lembergs ?

anonīms
anonīms

Agrāk kangari brauca sūdzēties par savējiem uz Maskavu, tagad uz ASV. Kangaru latviešu tautai nekad nav trūcis.

Piekrītu
Piekrītu

Patiess apzīmējums – kangari!
Tad jau JKP pareizāk būtu saukts nevis par jauno komunistisko partiju, bet par jauno KANGARU partiju.
Priekš komunistiem drusku intelekts nevelk.