Amerikas Medicīnas asociācijas žurnālā publicēts pētījums, kurā iekļauts brīdinājums par pārmērīgas olu ēšanas negatīvo ietekmi uz cilvēku veselību.
Zinātnieki informē, ka aptaujāti vairāk nekā 30 tūkstoši personu un noskaidroti viņu ēšanas paradumi 17 gadu laikā. Atklājās, ka olu regulāra lietošana uzturā radījusi negatīvu ietekmi uz cilvēku veselību. Galvenais iemesls ir holesterīns, kas atrodas olas dzeltenumā. Tas palielina sirds un asinsvadu slimību un pāragru nāves gadījumu risku.
Pētnieki vienlaikus norāda, ka cilvēki olas drīkst lietot uzturā, taču vajag samazināt to daudzumu.
Savukārt ASV žurnālisti aicina sabiedrību kritiski vērtēt šādu pētījumu rezultātus un neizdarīt nepareizus vispārinājumus, jo citi zinātnieki noliedz olu negatīvu ietekmi.
Tomēr publiskotais ziņojums noteikti veicinās diskusiju sabiedrībā par veselīgas ēšanas paradumiem.
Avots: usnews.com
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter, Youtube un Instagram!