Melleņu kūka svaigēdājiem un citiem saules nogurdinātajiem

Melleņu kūka būs tieši tas, ar ko pielikt punktu Līgo svētku brīvdienām. Tomēr tādā tveicē, kāda pie mums valda šobrīd, ēdiena gatavošana karstā virtuvē līdzinātos rafinētai ķīniešu spīdzināšanai. Izmēģiniet šo svaigēdāju melleņu kūku. To ir ļoti viegli pagatavot (arī vīrietim, kurš virtuvē mēdz iemaldīties reti), jo tā nav jācep. Un pats galvenais – tā ir arī veselīga.

Apakšējā kūkas kārta ierasto cepumu vietā tiek veidota no kraukšķīga riekstu un dateļu maisījuma. Vidējā kārta ir maiga, bieza un krēmīga. To pagatavosim no Indijas riekstiem, saldēta banāna, ābolu sulas un kļavu sīrupa. Trešā kārta, kas visu satur kopā, ir ar maigu ogu garšu, kuru rada svaigas mellenes un zemenes.

melleņu kūka

Nepieciešamie produkti (10 personām):
Pamata kārtai
1,5 glāzes mandeļu
2,5 glāzes dateļu

Vidējai kārtai
2 glāzes izmērcētu Indijas riekstu
2 saldēti nogatavojušies banāni
1/3 – ½ glāzes kļavu sīrupa (atkarībā no tā, cik saldu vēlaties kūku)
1/3 glāzes svaigi spiestas ābolu sulas
1 tējkarote kanēļa

Augšējai kārtai
1 glāze saldētu melleņu (svarīgi, lai ogas būtu svaigi saldētas, pāris stundas pirms kūkas pagatavošanas, jo veikalā nopērkamās saldētās satur daudz vairāk ūdens un padara masu daudz šķidrāku)
1 glāze zemeņu
1 saldēts banāns
4 dateles
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
1 ēdamkarote kanēļa
1 sauja svaigu melleņu kūkas dekorēšanai

Pirms sākat gatavot kūku, sagrieziet ripiņās trīs banānus un ielieciet tos saldētavā vismaz uz trim stundām, blakus mellenēm. Tāpat vismaz trīs stundas ir jāizmērcē Indijas rieksti.

melleņu kūka

Gatavojam

Sāciet ar pamata izveidošanu. Sasmalciniet mandeles blenderī. Pēc tam pievienojiet dateles un blenderējiet tik ilgi, kamēr tās pilnībā ir sajaukušās ar riekstiem un radusies vijīga masa. Lieciet šo maisījumu formā ar noņemamām malām, izlīdziniet un ar samitrinātu plaukstu piespiediet, tad ievietojiet to saldētavā vismaz uz 20 minūtēm.

Vidējā kārta. Ielieciet visas iepriekš minētās vidējās kārtas sastāvdaļas blenderī un maliet, kamēr iegūstiet krēmīgu masu. Pēc tam izņemiet no saldētavas kūkas pamatni un uz tās uzlieciet ¾ no vidējās kārtas masas. Pārējo atstājiet blenderī, jo tas būs nepieciešams kūkas augšējai kārtai.

Pēc tam pievienojiet blenderī atstātajai masai visas minētās sastāvdaļas, kas nepieciešamas augšējai kārtai un sablenderējiet visu kopā. Tad klājiet to uz vidējās kārtas. Lieciet kūku saldētavā un atstājiet tur vismaz divas stundas.

Pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas un ļauj tai pāris minūtes pasildīties.

Pastāstiet komentāros, kā garšoja un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Deliciously Ella

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments