Putins ierosina grozīt Krievijas kodoldoktrīnu

Krievijas diktators Vladimirs Putins Drošības padomes sēdē 25. septembrī ierosinājis izdarīt grozījumus valsts kodoldoktrīnā.

Putins apgalvoja, ka jāņem vērā “jaunie militārie draudi” Krievijai un tās sabiedrotajiem un jāprecizē kodolieroču izmantošanas nosacījumi.

Diktators norādīja, ka kodolvalsts, kas atbalsta citas valsts uzbrukumu Krievijai, atzīstama par agresoru. Viņš gan tieši nepaskaidroja, vai jaunajai dokumenta versijai jāparedz šādā gadījumā kodolieroču pielietošana.

Tas varētu attiekties arī uz Ukrainu, kuru cīņā pret Krievijas agresiju atbalsta ASV un citas Rietumu kodolvalstis.

Putins arī pavēstīja, ka kodolieroču pielietošana tiks apsvērta, ja tiks saņemta ticama informācija par “masīvu gaisa un kosmosa uzbrukuma ieroču palaišanu”.

Kremļa saimnieks precizēja, ka tas attiecas uz stratēģiskās un taktiskās aviācijas lidmašīnām, spārnotajām raķetēm, lidrobotiem, kā arī uz citiem lidaparātiem.

Diktators arī norādīja, ka mainītā doktrīna rezervēs tiesības pielietot kodolieročus agresijas gadījumā gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju.

Tas attiecas arī uz gadījumiem, ja kāda valsts, izmantojot konvencionālos ieročus, radīs “kritiskus draudus Krievijas suverenitātei”.

Putins arī apgalvoja, ka kodolieroči esot “vissvarīgākā valsts un pilsoņu drošības garantija”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

6 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
turlais
turlais
1 d. atpakaļ

Vistrakākais, ka kodolieroču palaišanu nodrošina datorprogrammas, kuras saņem signālu no kosmosa pavadoņiem. Ja pavadonis fiksē raķetes startu kādā no pretinieka bāzēm, automātā notiek savu raķešu starts. Tar nav nekādas zvanīšanās priekšniekiem!

Vaļera
Vaļera
2 d. atpakaļ

Lai sludina ko vēlas. Visa doktrīna balstās uz iebaidīšanu. Tāda aziātu domāšana – es stiprāks visi baidaties un rāpojat uz ceļiem. Nav jābaidās, nomirt var vienreiz, bet nav jāpazemojas un jārāpo viņu priekšā.

SDR
SDR
1 d. atpakaļ
Reply to  Vaļera

Putins nevis draud, bet bet brīdina. Var tikai brīnīties par to cik īsa cilvēkiem ir atmiņa. Paskaties vecos ziņu rakstus un komentārus 2021. gada rudenī un 2022. gada pirmajos 2 mēnešos pirms 24. februāra. Tiešu tādu pašu naratīvu izplatīja ka biedē, un ka nav spējīgi uzbrukt. Ka neesot pieredzes karot. Neprotot. Salīdzini kas no tā šodien ir sanācis, un kura vārdi saskan ar darbiem?

MMM
MMM
2 s. atpakaļ
Reply to  SDR

Un ir pierādijis ka prot karot? Pāris ciematus Ukrainā ieņēma 3 gadu laikā. Zaudēja teritoriju Kurskas apgabalā, kas ir izmēros kā visa Latgale. Vai tas liecina par prasmi? NATO pievienojās vēl divas valstis tiešā pierobežā? Krievijas sasniegums? utt utp. Ku tu redzi prasmi un spējas, tik milzis uz māla kājām.

Dana
Dana
2 d. atpakaļ

Katra valsts , arī Krievija ,rūpējas par savu drošību !

Gada glezna
Gada glezna
2 d. atpakaļ
Reply to  Dana

Vācija uzsāka II pasaules karu. Diez vai to var saukt par rūpēšanos par savu drošību.