Egils Helmanis: Kad lido “Shahed”, komunikācija nav galvenais!

Ekrānuzņēmums no AM preses konferences

Pie katrām nebūšanām, kas uzpeld politiskajā dienaskārtībā, par ieradumu kļuvis piesaukt neveiksmīgu komunikāciju.

Respektīvi, nav svarīgi, kādas “ziepes ir savārītas”, svarīgi to skaisti iesaiņot un iebarot publikai.

Neatkarīgi, vai runa ir par Air Baltic, dzelzceļu vai nodokļiem, akcenti no būtiskā tiek pārvirzīti uz komunikāciju. Atliek vien kādai no augstākajām amatpersonām ievaidēties, ka “šajā gadījumā netika veiksmīgi nokomunicēts” un lieta darīta.

Pirms dažām dienām Latvijā ielidoja krievijas drons. Paldies Dievam, neviens necieta. Esmu redzējis dzīvē, ko šī nāves mašīna ir spējīga nodarīt pilsētai.

Un jau atkal redzami mēģinājumi diskusiju aizvilkt komunikācijas tematiskajā purvā.

Redzams, ka NBS un AM vadoņi cenšas pēc iespējas noairēt jautājuma būtību ar tukšvārdības plūdiem. Galvenais censties saglabāt kaut cik pieņemamu tēlu!

Kopš brīža, kad krievijas nolūki un būtība ir skaidri katram, kura apziņas līmenis pārsniedz zarnu baktērijas spriestspēju, ir pagājuši jau gandrīz trīs gadi.

Reālu darbu vietā, mācoties no Ukrainas pieredzes, esam redzējuši dažādas mundiera spodrināšanas un publikas mierināšanu, ka viss tiek kontrolēts.

Tā vietā, lai skaidri atzītu kļūdas, trūkumus un tos novērstu, jau atkal varam klausīties pretrunīgu, pozitīvi tonētu komunikāciju.

AM kā steidzamāko darbu ir izvēlējusies nevis šī gadījuma analīzi, bet gan piešķīrusi 70 000 eiro Latgales medijiem, lai tie komunicētu ar sabiedrību par dronu “bez naidīgiem nolūkiem”.

1940.gadā prezidents Ulmanis arī “veiksmīgi nokomunicēja” Latvijai “draudzīga” karaspēka ienākšanu. Vēsturei ir tendence atkārtoties, ja no tās nemācāmies.

Avots: Facebook

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments