Levita apžēlotais Freivalds nekavējoties paglābis sava uzņēmuma kapitāldaļas no valsts

Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits

Lai gan valsts prezidents Egils Levits publiski ir apgalvojis, ka bijušo AS  Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētāju Nilu Freivaldu esot apžēlojis, lai tas varētu ātrāk sākt pelnīt un atmaksāt valstij tiesas noteikto kompensāciju,  Lursoft dati rāda, ka realitāte ir bijusi gluži otrāda, – E. Levita apžēlotais N. Freivalds nekavējoties ir meties paglābt no valsts sava vienīgā uzņēmuma kapitāldaļas, tās nododot citai personai.

Kā jau informēts, N. Freivalds bija vienīgais no divpadsmit personām, kura apžēlošanas lūgumu šā gada 27. februārī paslepus, apžēlotā vārdu neatklājot, apmierināja E. Levits.

Tagad, negribīgi stāstot par iemesliem, kuru dēļ viņš apžēlojis par būtiska kaitējuma valstij nodarīšanu notiesāto N. Freivaldu, E. Levits apgalvo: viņš to darījis, lai N. Freivalds ātrāk sāktu pelnīt un nomaksāt valstij šo kompensāciju par viņa nozieguma rezultātā nodarītajiem zaudējumiem – ceturto daļu no pusotra miljona eiro.

Lursoft dati rāda, ka kriminālprocesa ietvaros ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2014. gada 15. decembra lēmumu par aresta uzlikšanu mantai bija piemērots arests N. Freivaldam piederošajām 40 kapitāla daļām SIA NF Transportation.

Dienu pēc apžēlošanas šīm uzņēmuma kapitāldaļām tikusi reģistrēta aresta atcelšana, taču

pretēji E. Levita izteikumiem N. Freivalds ir nevis ķēries pie kompensācijas nomaksas, bet gan nekavējoties sācis šīs kapitāldaļas glābt no Latvijas valsts un tās prasībām.

Lursoft dati rāda, ka jau šā gada 13. martā N. Freivalds šīs kapitāldaļas, kas atbilst 80% uzņēmuma kapitāla, ir nodevis 1977. gadā dzimušajam Kasparam Šūmanim. Līdz ar to pašlaik, kā rāda Lursoft dati, E. Levita apžēlotajam nepieder vairs neviena paša uzņēmuma kapitāldaļas.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Zāra
Zāra

Bet Joskem gēnos ir taisīt gesšeft , vai būdams prezidents , vai sskroderis !

Nu skaisti
Nu skaisti

Tas tik parāda kādi cilvēki vada šo valsti. Ar vārdiem visādas vienotības un nacionālās apvienības ir par valsti un tautu. Darbi rāda pretējo. Līdz nākošajām vēlēšanām pensionāriem viss būs aizmirsies, atkal pieliks viņiem 10 euro pie pensijas, un atkal savēlēs visādus kariņus, levitus, dzintariņus, mūrnieces, rinkevičus.

Māris
Māris

Ar šādu izcilu “loģiku” būtu jāapžēlo pilnīgi visi notiesāti, kas izdarījuši ekonomiskos noziegumus un kuriem ir piespriests naudas sods vai nodarītā zaudējuma atlīdzinājums. Nu ja, lai taču ātrāk pelna un sāk atlīdzināt. Sviests. Nebrīnos, ka šim ir viszemākais novērtējums no visiem prezidentiem, kādi mums atjaunotajā LR bijuši.

Fakti
Fakti

Atbilst visa Lewit darbība VITVĀRDIM un VALSTSGRIBIM !