Kabaču pica karstā vasaras dienā būs lieliska pusdienu vai vakariņu maltīte vasarā, kad ilgu laiku pavadīt virtuvē negribas, turklāt šī ēdiena baudītājiem nav jābaidās no lieku kaloriju uzņemšanas.
Nepieciešams:
1 kg kabaču
2 olas
1 vārīta vai cepta vistas fileja
50 g siera
3 tomāti
1 sīpols
1 burkāns
2 ķiploka daiviņas
1/4 glāzes piena
Nedaudz eļļas pannas ietaukošanai
Nedaudz zaļumu pēc izvēles
Gatavošana:
1. Kabaci sagriež ripuļos, liek uz ar cepampapīru izklātas plāts, un cepeškrāsnī apcep (apmēram 5 min.) vai apvārta olā un miltos un izcep uz pannas, kura nepiedeg . Sāli nekaisīt!
2. Sīpolu sagriež gredzenos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, tomātu sagriež ripiņās, ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi vai ar nazi sīki sasmalcina.
3. Veido picu: ar nelielu daudzumu eļļas ieziež plāti un liek kabačus cieši vienu pie otra divās kārtās. Pēc tam liek plānās šķēlītēs sagrieztu (iepriekš izvārītu vai izceptu) vistas fileju. Uzber rīvētos burkānus un sīpolu ripiņas, uzkaisa sāli. Virsū liek tomātu šķēlītes un sasmalcināto ķiploku.
4. Pārber picai rīvētu sieru un uzlej olas un piena maisījumu. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un liek cepties. Kad siers izkusis, pica ir gatava.
Sastāvdaļas nākamajai picai var mainīt, piemēram – tomātu vietā lietot tomātu mērci vai vistas fileju aizstāt ar sēnēm.
Lai labi garšo un aizmirstas raizes par lieko svaru!