Vieglas pusdienas ir tieši tas, kas derēs mielastam šādā karstā brīvdienā, kāda ir šī svētdiena.
Cukini spageti savu „miltu brāļu” vietā ļauj ietaupīt līdz pat 300 kalorijām, ko novērtēs tie, kam rūp “slaidā līnija”. Šķīvis būs pilns ar dārzeņiem un vistu pikantā mērcē, sniedzot sātu, taču neliekot kuņģim pārlieku nopūlēties. Ja ir vēlēšanās, ēdienam var pievienot arī tofu vai svaigo sieru papildu sātīgumam.
Vieglas pusdienas, pagatavotas tikai divdesmit minūtēs, bez liekām kalorijām un veselībai noderīgas, ir lieliska maltīte pēc aktīvas sportošanas brīvā dabā, jo apmierināt izsalkumu varēs drīz vien pēc atgriešanās no ziemas izpriecām.
Lai no cukini pagatavotu spageti, izmantojiet speciālo dārzeņu spiralizētāju vai žuljēna mizotāju. Ja tādu nav, lietojiet parasto dārzeņu mizotāju vai ar asu nazi sagrieziet cukini plānās strēmelēs.
Nepieciešams:
Mērcei:
1/2 tase vistas buljona
1 ēdamkarote sojas mērces
1 ēdamkarote austeru mērces
1/2 ēdamkarotes rīsu vīns
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Bez tam:
2 vidēja izmēra cukini, saēvelēti spirālēs, pirms tam apgriežot galus
2 vistas filejas, sagrieztas plānās strēmelēs
2 tējkarotes Vīnogu kauliņu, rapšu eļļa vai kāda cita eļļa
3/4 tases sasmalcinātu Bok choy
1/2 tases sagrieztas sēnes, piemēram, šitaki vai šampinjoni
1/2 tases sasmalcinātu burkānu
3 lociņi, sagriezti apmēram 1 cm gabalos pa diagonāli
1/2 ēdamk. sarīvēta svaiga ingvera
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
Gatavošana:
Mērcei – vidēja izmēra bļodiņā, apvieno vistas buljonu, sojas mērci, austeru mērci, rīsu vīnu un 2 ēdamkarotes ūdens. Pieber ar kukurūzas cieti, izmaisa, kamēr izšķīst.
Saēvelē cukini spirālēs. Ja izmantojat dārzeņu spiralizētāju, izmantojiet virtuves šķēres, lai samazinātu garās strēmeles gabaliņos, kas ir aptuveni 8 cm gari, lai tos vieglāk ēst.
Uzkarsē wok pannu (var izmantot arī parasto pannu ar augstām malām). Kad panna ļoti karsta, pievieno 1 tējk. eļļas un vistas filejas strēmelītes. Cep, līdz fileja apbrūnējusi no visām pusēm, apmēram 2 līdz 3 minūtes. Pārliek citā traukā un atliek malā.
Pievieno atlikušo eļļu, Bok choy, sēnes, burkānus, zaļos lociņus, ingveru un ķiplokus. Sautē, līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi, 2 līdz 3 minūtes. Pievieno vistu.
Pārlej ar iepriekš pagatavoto mērces maisījumu un maisot vāra, līdz sabiezē, 1 līdz 1-1/2 minūtes.
Liek porciju šķīvjos vai bļodiņās un mielojas uz veselību!
Pastāstiet, kā garšoja komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!