Raidījums: Andris Šķēle prezidenta vēlēšanās balsis meklējis arī pie Guntara Galvanovska

Šķēle Galavanovskis
Kadrs no video

Izmantojot speciālistu palīdzību, kuri spēj lasīt no lūpām, LTV raidījums “de facto” analizējis deputātu sarunas ceturtdien Saeimā notikušo prezidenta vēlēšanu laikā.

Īpaši interesanta varētu būt Andra Šķēles saruna ar diviem Vienotības jaunajiem deputātiem, kas liek domāt par visai konkrētu spiediena izdarīšanu uz Klāvu Olšteinu un viņam blakus – pret kameru ar muguru sēdošo Guntaru Galvanovski.

A. Šķēle (PLL) K.Olšteinam (V) un G.Galvanovskim (V): Plāns sarežģījies. Tu man pierakstīsi… Konkrētu vajag… Nenobalsos… Ieiet kabīnē un visi samulst. Uzraksti par ko balsoji, parādi, parādi, nu parādi… Klausies, tu tikai nepūties / nepūlies (?) uz ministru, iesim caur šito, man ir otrs priekšlikums.

A. Šķēle (PLL) G.Galvanovskim (V): Viss ir atļauts… Dzīve ir civilizēta, dzīvojam normāli, neapspiesti… Tiklīdz tu kļūsti par amatpersonu…Tu vari visu… Un tas nav aizliegts nekur…

Galvanovska atbildes gan nav dzirdamas, tomēr nojaušamas, ka viņš Šķēles teiktajā ieklausās ar interesi. Pret Galvanovski savulaik gandrīz tika izvirzīta apsūdzība par finanšu līdzekļu izšķērdēšanu strādājot bankā.

Savukārt Guntars Galvanovskis šodien izplatītajā paziņojumā norāda:

“Lai gan pirms balsošanas runāju ar Andri Šķēli, atbildot uz viņa jautājumu, par ko plānoju balsot, norādīju, ka esmu pilnībā pārliecināts, ka valsti nākamos četrus gadus ir jāvada Valdim Zatleram, tādēļ, tāpat kā citi politisko partiju apvienības “Vienotība” biedri, balsošu par Valdi Zatleru. Pēc tam saruna ritēja par citām, ar prezidenta vēlēšanām nesaistītām lietām. Piemēram, ilgi runājām par a/s “Valmieras piens” un “Rūjienas saldējums” attīstības perspektīvām.”

“Manus vārdus var apstiprināt deputāte un partiju apvienības “Vienotība” frakcijas priekšsēdētāja vietniece Ilze Viņķele. Abas reizes savu balsojumu, pirms iemešanas balsošanas urnā, parādīju Ilzei Viņķelei. Tajā pat laikā esmu sarūgtināts, ka sabiedriskā televīzija ar vienu šādu nepatiesu sižetu, kas safabricēts, it kā nolasot vārdus no runātāju lūpām, var sabojāt jaunu politiķu reputāciju. Es joprojām esmu pārliecināts, ka jauniem cilvēkiem ir jāiesaistās politikā, tomēr šāda veida precedenti var pilnībā izdzēst vēlmi jauniešos strādāt savas valsts labā.”

De Facto norāda, ka speciālisti nespēj ar 100% precizitāti nolasīt no lūpām visu deputātu teikto, tomēr zināmu ieskatu vēlēšanu aizkulisēs tas sniedz.

Avots: De Facto

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar