Homemade or handmade jeb kā Baskovs apskādēja Latvijas prezidenta bikses

par Zatlera kaprīzēm
Foto: president.lv

Krievijas šovmenis Maksims Galkins savulaik šovā “Es sevi zinu” stāsta par kādu visai kutelīgu gadījumu toreizējā Latvijas prezidenta Valda Zatlera rīkotajās brokastīs par godu festivālam “Jaunais vilnis” 2009.gadā Jūrmalā.

“Latvijas prezidents, toreiz tas bija Valdis Zatlers, uzaicināja mūs, māksliniekus, savā rezidencē uz brokastīm. Tur bija Raimonds Pauls, Ļevs Ļeščenko, Nadežda Babkina, Laima Vaikule, es…

Pie ieejas bija žurnālisti, atmosfēra ļoti mierīga, kā jau Eiropā, lieliski laikapstākļi, zaļš mauriņš, tālāk kāpas, viss skaisti… Metālā kalti galdiņi, kanapē, šampanietis un sarunas,” pieņemšanu apraksta Galkins.

“Apmēram ar pusstundas nosebošanos ieradās [dziedātājs Nikolajs] Baskovs. Nu jūs jau saprotiet – visu nakti negulējis, ballējies, dziedājis uz galdiem stāvot… Viņš iebrāzās ar saucienu: “Un, lūk, arī es! Es nokavēju, bet toties atnesu dāvanu!” Kas tā bija par dāvanu? Tā būtu pēdējā lieta, kuru es dāvinātu Latvijas prezidentam. Degvīna pudele iepakojumā, kas atveido padomju militāro lādiņu ar sarkanu zvaigzni,” atceras Galkins.

Saprotams, klātesošie sastinguši apmulsumā, tāpēc Baskovs šo “lādiņu” uzlicis uz pleca, imitējot šaušanu.

Tajā brīdī dāvanas vāciņš – lādiņa kaujas galviņa – (Galkins pieļāva, ka šis savdabīgais “suvenīrs” iepriekš jau daudzas reizes dāvināts, atvērts un aizvērs, tāpēc izļurkājies) atvērās un no turienes izlidojusi stikla burka ar sālītiem gurķiem, kas bija iepakota kopā ar degvīnu.

Burka atsitusies pret metāla roku balstu krēslam, kurā sēdēja Latvijas prezidents, saplīsa un viss tās saturs izlija uz Zatlera baltā uzvalka biksēm. Lai palīdzētu izlīdzināt situāciju, turpat esošais dziedātājs Ļevs Ļeščenko piedāvājis iedzert degvīnu no Baskova uzdāvinātās pudeles.

Taču prezidenta sieva Lilita Zatlere piedāvāja labāk nogaršot mazsālītos gurķus, kurus pati pagatavojusi. “Kā saka, homemade! (izgatavots mājās),” sacījusi Lilita Zatlere. Kā stāsta Galkins, Valdis Zatlers sievu palabojis: “Handmade (roku darbs), dārgā…” Taču Lilita Zatlere, strupi atcirtusi: “Homemade, es teicu!” un devusies pēc sava meistardarba, stāsta Galkins.

Galkins piebilst, ka brokastu laikā viņš sajuties kā tipisks krievu tūrists ārzemēs: “Mēs centāmies būt eiropeiski, bet viss notika pilnīgi neplānoti!”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Eriks
Eriks

Varen svarīgi tingeltangeļmeistari,laikam. Valsts prezidenta līmenis

Girkins
Girkins

Vai tad kaimiņš šeflers nebij ielūgts? Vai viņam ielūgumu nevajag? Kad grib tad nāk

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Baskova sievas tēvs borjka špigeļs bij ielūgts. Kurš 16. martā Rīgā rīkoja konferenci “Mir bez nacizma”. Tagad gan viņš valdi apciemot nevar, pukins iebāza baskova švāģeri melnajā delfīnā.

eiropietis
eiropietis

Tos padomiešus vēl arvien velk viss krieviskais.

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Vecie drugani. Es tagad pie tetereviem par šestjorku. Uztaisīja man fondiņu mildas izgaismošanai, pēc tam mini mildai. Man tur ieziedo. Tagad putina naudas mazgāšanas viens projektiņš jāpalobē. Laikmetīgās mākslas muzejs. Vot tā. Bij vēl tur labā ideja. Kristapa Ģelža “Uzvaras lielgabals” Jēkaba laukumā tur pie Latvijas Bankas. Uzstādītu un kad putinas atbrauktu tad piemineklis paceltos viņam par godu. Tadad laikm tā ideja atlikta, bet gan jau. Labi čau, lūzeri.