Gobzema “Rododendrs” aprāvies, vēl īsti nesācies – deputātu Tukumā aiztur policija

Valsts policija pirmdien Tukumā aizturējusi Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK), kur viņš ar speciāli sagādāto un ar saukļiem aplīmēto autobusu bija ieradies Tukumā, lai sāktu savu reklamēto “Rododendru” – protesta akciju pret valsts varu.

Video redzams, kā Gobzems tiek iestumts policijas automašīnā aizturētajiem paredzētajā nodalījumā.

Pirms aizturēšanas deputāts pretojās ievietošanai automašīnā. ” Kā zutis locījās un centās izsprukt no VP nagiem. Gan aiz tantēm slēpās, gan atspēries šļūca pa sniegu, melnajā auto negribēja, tad viena Smalkā fane ielēca VP busiņā, lai izglābtu Smalko, bet finālā būris un cietais beņķis pakaļgalā. Ceru, ka mētelis tīrs,” ironizē Twitter lietotājs Cardinalis Ravus.

Ko nu? Viss darbs un nauda vējā? Vai tas tā bija ieplānots?

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā skaidro, ka pirmdien Tukumā tika konstatēta iepriekš nepieteikta, nesankcionēta sapulce, pārkāpjot likumu “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”.

Notikuma vietā policijas amatpersonas pasākuma organizatoru aicināja nekavējoties pārtraukt administratīvo pārkāpumu, taču persona atteicās to darīt. Līdz ar to saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu persona tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī, lai pieņemtu paskaidrojumu.

Tomēr jau pēc pl.13 Gobzems tiešraidē savā kontā “Facebook” smaidīgs pavēstīja, ka ir uz brīvām kājām un turpina ceļu uz Talsiem un tālāk.

Posted by Aldis Gobzems on Pirmdiena, 2021. gada 6. decembris

Pret Gobzemu uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi

“Pret sapulces organizatoru Tukumā Valsts policija uzsākusi divus administratīvo pārkāpumu procesus: vienu par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām un otru pēc likuma “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” pārkāpumiem,” kādu laiku pēc aizturēšanas ziņo Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Tāpat uzsākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi pret citiem nesankcionētās sapulces dalībniekiem un tiks vērtēta arī pārējo sapulces dalībnieku atbildība.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kukarača
Kukarača

Gobzems taisa šovu. Tāds viņš vienmēr bijis. Bet ir tie aptaurētier, kas kā avis gatavi lekt mentiem virsū lai tik izpatiktu.

Kasiņš
Kasiņš

Uzšaujiet ar steku kārtīgi tam mēslam!

Vāvere
Vāvere

Tikai muļķi sit ar steku pa mēsliem – apšļakstās paši. Pārnestā nozīmē tas arī notika – Smalkajam tik to vien vajadzēja tādu “sitienu” tā lai sūdi pa visu socialo mediju telpu izšļakst.

Kuldīg
Kuldīg

Kā būtu, ja mēs tev žokli iztaisnotu? Nu tāpat vien, jo tu mums vienkārši nepatīc. Ko?

Kasiņš
Kasiņš

Nošaujies, gaili! Ja gribi, vari tāpat vien…

Elementāri
Elementāri

Šādi var rīkoties vai nu pilnīgi idioti, kas ignorē jebkuras PR atziņas un likumus, vai nu Golubeva ir uz vienu roku ar Gobzemu, kas maz ticams. Par labāku reklāmu savam rododendram Gobzems nevarēja pat sapņot. Vēl nedaudz un Gobzems kļūs par Eiropas līmeņa brīvības cīnītāju. Revolucionāra un cīnītāja tēlam nekas tik labi nepiestāv kā roku dzelži, apcietinājumi un demonstratīva nepakļaušanās varai. Šādi rodas leģendāras personības. Laikā kad varas atbalsts ir tikai ap 20%, Kariņš un co. spēlē pavisam riskantu spēli.

Vāvere
Vāvere

Sausais atlikums: parakstījos uz Smalkā čivinātavu.