Aprit 7 gadi kopš Kremļa oponenta Borisa Ņemcova slepkavības

Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, kurš vienā no kādreizējā prezidenta Borisa Jeļcina valdībām ieņēma vicepremjera amatu, bet vēlāk kļuva par vienu no līderiem opozīcijas kustībā pret pašreizējā prezidenta Vladimira Putina režīmu, tika noslepkavots 2015.gada 27.februārī īsi pirms pusnakts, kad netālu no Kremļa kājām gāja pāri Lielajam Maskavas upes tiltam.

Zvērinātie Maskavas tiesā atzinuši bijušo Čečenijas līdera Ramzana Kadirova drošības spēku virsnieku Zauru Dadajevu par vainīgu Ņemcova slepkavībā. Pārējie četri apsūdzētie atzīti par vainīgiem līdzdalībā Ņemcova slepkavībā.

Pēc zvērināto verdikta tiesa apspriedīsies, prokuratūra uzstāsies ar savu prasību par sodu apsūdzētajiem, tikai tad būs galīgais tiesas spriedums.

Visi apsūdzētie tiesā neatzina savu vainu noziegumā. Savas pirmās liecības, kurās viņi atzīstas noziegumā, vēlāk apsūdzētie atsauca, pamatojot, ka tās no viņiem izspiestas.

Ņemcova slepkavība šokēja Krievijas opozīciju. Viņa sabiedrotie ir kritizējuši slepkavības izmeklēšanu par virspusīgumu, neizpētot Čečenijas virsnieku un paša Kadirova iespējamo lomu šajā noziegumā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zinātāja
zinātāja

Ja Ņemcovs būtu par prezidentu, Krievija neuzbruktu kaimiņvalstīm. Krievija plauktu un ziedotu.