ZZS nepieņem trīs pārbēdzējus no “Vienotības”

ZZS

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atteikusi pievienošanos trim partijas “Vienotība” deputātiem, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” pastāstīja Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars (attēlā).

Viņš izteicās, ka pragmatiskākie “Vienotības” deputāti ir pievienojušies ZZS. Savukārt trim deputātiem esot atteikts. “[..] negribu viņus saukt vārdos, lai nebojātu viņu politisko karjeru un iespējas iekļauties citās partijās, kā arī sadarbības iespējas nākotnē,” norādīja Tavars.

Runājot par gaidāmajām vēlēšanām, politiķis prognozē, ka visnozīmīgākā politiskā cīņa būs Rīgas vēlēšanu apgabalā. “Rīgā balsos ļoti daudzi no tiem, kas ir pametuši savu dzimto novadu, lai strādātu un dzīvotu Rīgā, kā arī tie, kas ir devušies prom no valsts, ekonomisku apstākļu spiesti. Manuprāt, ļoti daudzi no viņiem izšķirsies par protesta balsojumu, un tas reti kad ir valdošās koalīcijas partijām par labu,” viņš uzskata, pieļaujot iespēju, ka kāda no šīm protesta elektorāta partijām varētu iegūt tādu pārstāvniecību, ka ZZS nāksies ar to sēsties pie viena pārrunu galda.

“Tāpēc es negribu vilkt nekādas “sarkanās līnijas”, bet mēģināt atrast kādu kopīgi risināmu problēmu. Tas, nenoliedzami, nebūs vienkārši,” viņš norādīja, gan piebilstot, ka ar “Saskaņu” ZZS nesadarbosies. “Šāda pozīcija ir jau sen, viedokli nemainām. Bet ar labējām partijām meklējam kopējus uzskatus,” viņš norādīja.

Tavars intervijā arī piebilda, ka panākumu gadījumā nākamajā valdībā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija LZP būs pirmā prioritāte.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar