Zemkopības ministrs Dūklavs ieķēpājies jaunā ķezā

ministrs Dūklavs

Pavisam nesen zemkopības ministrs Dūklavs kopā ar saviem partijas kolēģiem – finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu un satiksmes ministru Uldi Auguli – izraisīja sabiedrības sašutumu, kad atklātībā nonāca ziņas par slepenu tikšanos konservu rūpnīcā ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču. Nu zemkopības ministrs Dūklavs ieķēpājies jaunā skandālā – publiskajā telpā izskanējusi pretrunīga informācija par Lietuvā notikušo tikšanos.

Zemkopības ministrs Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma “Biovela” vadītāju Virgīniju Kantausku.

Tas noticis 27.jūlijā, dienu pirms Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes sarīkoja kratīšanu Miļus vadītajā dienestā. Lietuvā šī tikšanās izpelnījusies kritiku saistībā ar neskaidrībām, ko rada biznesa pārstāvja dalība amatpersonu vakariņās.

Ministrs Dūklavs atzinis, ka pirmajā vizītes dienā Viļņā vakariņojis kopā ar Baltraitieni un Miļu, taču noliedzis, ka piedalījies medībās Panevēžas rajonā, savukārt Baltraitiene apliecinājusi, ka viņas Latvijas kolēģis piedalījies ne tikai vakariņās, bet bijis klāt arī medībās, lai gan ieroča viņam līdzi neesot bijis.

Baltraitiene pastāstījusi, ka viņa kopā ar vīru piedalījusies vakariņās ar medībām Panevēžas rajonā, kas rīkotas par godu Latvijas ministram. Šai pasākumā, neskaitot abus ministrus, piedalījies Miļus, PVD vadītājs Balodis, vairāki šo iestāžu pārstāvji un gaļas pārstrādes uzņēmuma “Biovela Group” vadītājs Kantausks.

Pēc ministres teiktā, vakariņas saskaņojusi ministrija, bet medības rīkojis Miļus. Pēc viņas teiktā, medību dalībnieki, arī viņas vīrs, maksājuši paši.

Visai dīvaina ir arī Dūklava attieksme pret žurnālistiem. Ministrs piektdien pikti paziņoja, ka viņam ir apnicis atbildēt uz jautājumiem par viņa neseno vizīti Lietuvā, kurā viņš vakariņojis un medījis ar šīs valsts uzņēmējiem, un nodēvēja žurnālistu jautājumus par muļķīgiem.

«Man tas jau ir apnicis, un te mēs beigsim sarunu, ja? Tas man ir jau pilnībā apnicis,» sacīja Dūklavs telefonintervijā aģentūras BNS Lietuvas biroja žurnālistam.

«Es atbraucu ciemos, bet tāpēc te veselu nedēļu atbildēšu uz muļķīgiem jautājumiem? Bet kas jums tur ir mājās, jūs arī tieciet skaidrībā! Kas jums tur ir, kā jums tur ir,» teica ministrs un pārtrauca sarunu.

Dūklavs aģentūrai BNS iepriekš teica, ka viņu vakariņās un medībās bija uzaicinājusi Lietuvas zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene un viņam neesot bijis informācijas, ka uz pasākumu tiks uzaicināti arī uzņēmēji.

Atsaucoties uz Lietuvas mediju vēstīto, Dūklavs pieļāva, ka vakariņas un medību braucienu, kurā viņš piedalījies, ir apmaksājis Baltraitienes vīrs. Politiķis arī pauda gatavību painteresēties, lai precīzi noskaidrotu, kas sedza pasākuma izdevumus.

Dūklavs arī sacīja, ka nesaskata interešu konfliktu, piedaloties vakariņās un medībās, kurās piedalījās arī Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Jons Miļus, kuram pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā, Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, citas amatpersonas no abām institūcijām, kā arī Lietuvas gaļas pārstrādes uzņēmuma «Biovela» vadītājs Virgīnijs Kantausks.

Vēlāk Baltraitine izplatīja paziņojumu, ka Lietuvas uzņēmējus uz vakariņām un medībām Panevēžas rajonā uzaicinājis Dūklavs un medības organizējis ASV lauksaimniecības tehnikas ražotāju «John Deere» pārstāvošās firmas «Dojus agro» vadītājs Prans Dailide.

Pēc tam Dūklavs aģentūrai BNS noliedza, ka būtu aicinājis vakariņās piedalīties Lietuvas uzņēmējus vai ka būtu ierosinājis viņus aicināt. Vaicāts, vai Lietuvas ministre ir paudusi nepatiesu informāciju, Dūklavs aicināja situāciju noskaidrot pie pašiem Lietuvas uzņēmējiem.

Politiķis arī izteicās, ka Lietuvas ministre ik pēc trim stundām nākot ar kādu paziņojumu. Ministrs atturējās sniegt sīkākus komentārus saistībā ar Baltraitienes paziņojumu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ZZS
ZZS

augstprātība, jādomā, beidzot atvērs bāleliņu-vēlētāju acis!