Zatlers: Šleseram KNAB bija informators

oligarhi

Šlesers apgalvoja, ka viņam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir informators, oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā paziņojis eksprezidents Valdis Zatlers.

Tāpat Zatlers apstiprinājis, ka noklausītās sarunas viesnīcā “Rīdzene” ir autentiskas.

Zatlera uzklausīšana tika sākta ar komisijas vadītājas Ingūnas Sudrabas (NSL) jautājumiem. Viņa jautāja, kas Zatleram zināms par “Rīdzenes” sarunām laikā, kad viņš bija Valsts prezidents.

“Es pilnīgi droši varu teikt, ka tās (sarunas) ir autentiskas,” uzsvēra Zatlers. Par noklausīšanos viņu informējis toreizējais politiķis Šlesers. Toreizējais politiķis prezidentam sūdzējies par to, ka viņu noklausoties KNAB un viņu par šo faktu esot informējis kāds no biroja. Šlesers lūdzis Zatleram kā prezidentam šajā sakarā “darīt kaut ko”.

Šlesers gan atteicies atklāt Zatleram informatora vārdu. Ņemot vērā, ka Zatlers kā prezidents nebija tiesīgs iejaukties izmeklēšanā, abu saruna tā arī beigusies.

Zatlers nenoliedza, ka viņam kā prezidentam interesējusi oligarhu lietas izmeklēšanas gaita un kad šī lieta tiks nodota tiesai. Pēc tikšanās ar Šleseru ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers toreizējam prezidentam apstiprinājis, ka sarunu noklausīšanās process ir ieildzis. Taču Kalnmeiers solījis darīt visu iespējamo, lai lieta tiktu nodota tiesai.

 

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Māris
Māris

Knab vienmēr ur bijis viens no lielākajiem kukuļu ņēmēju kantoriem,ja tā nebūtu,tad varat iedomāties cik daudz. NO valsts pārstāvjiem būtu jāsēž cietumā..:)Es pat nerunāju par Rīgas Domes kungiem kas zog smits un pāri mljonus gadā un ar to pašu KNAB mierīgi padalās..