Viņķeles vīrs piekāvis Ķīli?

Pilsētā runā …

… ka labklājības ministres Ilzes Viņķeles vīrs esot izsekojis sievu, pieķēris divdomīgā situācijā ar izglītības ministru Ķīli un reaģējis konservatīvas partijas pārstāvja cienīgā veidā, proti, iesitot pa seju profesora kungam. Šie stresi nav nākuši par labu Ķīļa jau tā vājajai veselībai. Viņš paziņojis, ka  atkal vismaz pāris nedēļas nevarēs ierasties darbā.

It kā ar to visu vēl nepietiktu, izglītības nozare piedzīvo neredzētu administratīvu krīzi, saistītu ar augstskolu akreditāciju, kā rezutātā 2012. gadā Eiropas Savienībā Lavijas augstskolu beidzēji, izskatās, ka  nesaņems nekādu jēdzīgu izglītību apliecinošu dokumentu, vien “akadēmiskās izziņas”, kuras izsniegs akadēmiski neakreditētās iestādes.

… ka drošības iestādes nobažījušās par to, ka šī gada priekšvēlēšanu gaisotnē 9. maija svinības pie Uzvaras pieminekļa šogad var nenotikt bez starpgadījumiem.

Provokācijām gatavojoties gan Lindermana atbalstītāji, gan ar Vienotību saistīti aktīvisti. Pēdējie esot cerējuši, ka Visu Latvijai jaunieši organizēs kādu atbildi uz notikumiem pie Brīvības pieminekļa leģionāru piemiņas dienā, bet uzzinājuši, ka vislatvieši negatavojas provokācijām, nolēmuši darīt kaut ko paši, taču atbildību uzvelt Nacionālajai apvienībai. Ņemot vērā, ka pie paša Uzvaras pieminekļa parasti ir gan lieli policijas spēki, gan Saskaņas centra algota privāta apsardze, provokācijas drīzāk varot gaidīt, pasākuma dalībniekiem dodoties prom.

… ka Vienotības spicē saspīlējušās attiecības saistībā ar jautājumu par to, kuru izvirzīt par nākamo Eirokomisāru no Latvijas. Eirokomisāru izvirza valdība, un uz šo amatu labprāt pretendētu gan Sandra Kalniete, gan Artis Pabriks, gan Roberts Zīle, gan arī Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks. Dombrovskim gan partijas biedri skaidri likuši saprast, ka viņš būtu ļoti vajadzīgs partijai vēl vienās vēlēšanās, un bez tam būtu jocīgi, ja valdība nominētu komisāra amatam esošu valdības vadītāju, taču paši lielākie sarežģījumi saistīti ar to, ka Solvita Āboltiņa likusi visiem skaidri saprast, ka tikai un vienīgi viņas kandidatūra var tikt izskatīta, kas neliekas nebūt tik pašsaprotami visiem citiem. Lieki teikt, ka citu koalīcijas partneru domas un viedoklis šajā jautājumā vispār netiek uzklausīts.

… ka Aigars Freimanis uzrakstījis atlūgumu, jo nav varējis īstenot nekādas saprātīgas izmaiņas, kuras bija vēlējies.  Dienai atkal būs jauns redaktors, padarot šīs izmaiņas jau komiskas. Andris Šķēle kārtējo reizi nepārprotami pierāda savas “izcilās” vadītāja spējas.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar