Vilks atzīstas, ka melojis: politiku tomēr pametis nevis naudas dēļ

Andris Vilks atzīstas

Bijušais finanšu ministrs Andris Vilks (“Vienotība”) intervijā LTV raidījumam “Panorāma” atzinies, ka no politikas aizgājis tieši Āboltiņas intrigu dēļ, norādot, ka partijas “Vienotības” līderei Solvitai Āboltiņai nevis jātiecas pēc premjera posteņa, bet jānoliek partijas vadītājas pilnvaras, vēsta delfi.lv.

Bijušais finanšu ministrs paudis viedokli, ka “lielākā problēma “Vienotībai” ir pati Āboltiņa”.

“Nevajadzētu gaidīt nākamā gada kongresu, bet šajā kongresā nolikt pilnvaras esošajai vadībai, esošai valdei, veikt ārkārtas vēlēšanas un paskatīties. Tas būtu pats labākais risinājums. Vienīgais. Pārējais ir tikai tāds kosmētiskais remonts,” sacījis Vilks.

Sarunā ar raidījumu viņš atzinis, ka no politikas malā pagājis tieši partijas “Vienotība” priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas intrigu dēļ. Vilks sacījis, ka esot skumji vērot, kā Āboltiņa “manipulē ar cilvēkiem, kuri to nav pelnījuši”. Vēl Vilks sacījis, ka patlaban partija “Vienotība” atklātas un ētiskas rīcības vietā saistoties ar balsu pirkšanu un partijas vadītājas negodīgu iekļūšanu Saeimā.

No viņa teiktā izriet, ka ”Vienotība” zaudējusi popularitāti un vairs neesot varas partija – šo funkciju pārņēmusi Zaļo un zemnieku savienība. Taču Laimdotas Straujumas (V) valdībai adresētie pārmetumi par neefektīvu darbu, viņaprāt, esot adresējami pašai “Vienotībai”. Vilks skaidrojis, ka partija tā savu premjeri neatbalstot.

Bijušais finanšu ministrs norādījis, ka valdības mainīšanas gadījumā tam jānotiek koleģiāli. Turklāt nevar izslēgt iespēju, ka “Vienotībai” vajadzētu atteikties no varas, atdodot to ZZS.

“Jāatrod cilvēks, kuram ir pats augstākais reitings vai spējas tālāk vadīt valdību kā “Vienotības” pārstāvim. Ja tas nav iespējams, šajā gadījumā jānotiek tam, kam jānotiek.

““Vienotībai” vajadzētu atteikties no varas par labu ZZS, kura patlaban ir reālā situācijas noteicēja valstī. Un tad paskatīties no otrā spēlētāja pozīcijas. Lai ZZS tad iet un reformē valsti – gan izglītību, gan medicīnu, gan visas pārējās jomas, un tad paskatās, kādi būs partijas reitingi. Jo patlaban jau sabiedrība tieši sit vairāk tos darītājus vai premjera partiju. Pārējie tiek pasargāti,” savu viedokli atklājis Vilks.

Izsaki savu viedokli komentāros un seku mums Facebook un Twitter!

 Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
M.
M.

NU IR GAN…aizmūk Vilks no partijas vienas ambiciozas sieveles dēl,vajadzēja palikt un nolikt to ”veču ” pie vietas.Tāāāda partija,bet ļauj pusjukušai sievai noteikt toni ,Kāpēc atļāvāt viņai ”nopirkt” tO mandātu??? Visi redzējāt,ka negodīgas rebes viņa taisa,bet …un tādi skaitās vīrieši.Tāpat arī to Zaķi ļāvāt nopirkt un nu ir pašiem ”viltotais zaķis”…