Vienotību pametusi partijas ētikas komisijas priekšsēdētāja

Vienotība

Lai gan partijas Vienotība interneta mājas lapā tiek vēstīts, ka partijas ētikas komisiju vada pēdējā partijas kongresā ievēlētā Marija Balcere, tā nav taisnība – viņa ir pametusi ne tikai ētikas komisiju, bet arī partijas biedru rindas. Portāls Pietiek publicējis īsu sarunu ar partijas bijušo ētikas komisijas priekšsēdētāju.

– Kāpēc esat prom no Vienotības?

– Esmu izstājusies no partijas, līdz ar to esmu prom arī no ētikas komisijas. Manā uztverē es nebiju vairs vajadzīga. Man nebija pieņemami lēmumi, kas attiecas uz nodokļu sistēmu, jo es arī esmu mazais uzņēmējs, mani tas neapmierināja. Arī Reira kunga teiktais, ka ir jāpalielina sociālais nodoklis nepilnu darba dienu darbiniekiem. To nav iespējams izdarīt. Es uzskatīju, ka tad ir jāveic reorganizācija arī pensiju sistēmā, bet nav nekādu vērā ņemamu lēmumu, ko viņi varētu izdomāt. Tas man nebija pieņemami.

Arī Ašeradena kungs, kurš skaidri un gaiši teica, ka visiem uzņēmumiem būs jāmaina kases aparāti un jāieliek lentas Gan Bei dēļ, bet es teicu, ka mums nekāda sakara ar to nav. Līdz ar to tas, vai varēs vai nevarēs izsist čeku, neko nemaina. Valstī uzņēmējiem tikai lieli zaudējumi, jo nepamatoti jāmaina kases aparāti. Viņš man atbildēja, ka nebūs jāmaina. Pēc tam es lasu, ka būs jāmaina. Kā ministrs var partijas biedri mānīt?! Man tas nebija pieņemami.

Es visu mūžu politikā esmu bijusi ne jau viesu dēļ, bet tādēļ, ka es ļoti mīlu savu dzimteni. Tādēļ esmu no pašiem pirmsākumiem. Bet, ja mani organizēti neievēl Rīgas nodaļas valdē, tas man bija aizvainojums, jo es visu laiku esmu nesavtīgi palīdzējusi partijai. Es uzskatīju to par lielu aizvainojumu, kādēļ arī izstājos.

Man bija ļoti žēl, jo partijas biedri man bija devuši uzticību ētikas komisijas priekšsēdētājas amatā, bet tur arī bija problēmas, jo visu laiku lēmumi tika iznesti ārā visu cilvēku apskatei. Es domāju, ka tas nav pareizi, ka nevar visu laiku savus lēmumus, ko mēs lemjam iekšpusē, nest ārā. Tas mums izbeidzās, un bija miers partijā, bet nu tāds bija mans lēmums.

– Kāpēc jūs Rīgas nodaļas valdē neievēlēja?

– Cik es saprotu, tādēļ, ka es vienmēr runāju to, ko domāju, es nekad neesmu laipojusi. Tas nebija izdevīgi. Es domāju, tur bija vairāk saorganizējušies jaunieši, mūs, vecos, neievēlēja, vairāk jaunos. Jaunieši manā izpratnē ir ļoti neaudzināti, vismaz tā daļa, kas tur ir. Man arī liekas jocīgi, man ir 71 gads, man pašai ir mazbērni, viņi nekad tā neuzvedas pret vecākiem cilvēkiem. Es nezinu, kas tas tāds ir, vai tur kāds organizē no iekšpuses, lai viss izjuktu. Man grūti pateikt. Es sapratu, ka man nav jēgas tērēt savu enerģiju, un, ja mani nepieņem, tad nepieņem. Protams, kolēģi man ir labi, arī nodaļas vadītājs un partijas vadītājs, kas mani uzrunāja, lai es palieku. Bet nu šinī reizē man tas bija par daudz.

– Jūs tagad esat Jaunās konservatīvās partijas biedre?

– Jā, jau pirms diviem mēnešiem tikos ar Jāni Bordānu, es jau viņu zināju iepriekš. Ja būs nepieciešams manas zināšanas, mans viedoklis, tad Jānis ar saviem partijas biedriem mani pieņems. Man izskatās, ka viņš grib kaut ko mainīt pareizā virzienā. Jo mēs esam bedrē, tālāk nav kur krist. Tagad pieņem lēmumus un budžetu un uzreiz atmet atpakaļ. Vai nu nav variantu, vai saprašanas, pat nevar saprast, kas notiek. Ko tad valsts darīs bez uzņēmējiem? Es redzu, ka šeit ir cīņa pret korupciju. Man tā taisnā nostāja šķiet ļoti simpātiska. Un viņi mani pieņēma. Cik varēšu… Es netaisos nekādos amatos, es vienkārši gribi palīdzēt to, ko es varu un cik es varu.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Pietiek.com

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pilsonis
Pilsonis

Tas nu gan ir smieklīgi, ka Vienotībai vispār ir ētikas komisija. Neētiskāku un negodīgāku partiju LV vel nav redzējusi. Kā valsts nozadzēju partija ar vislielāko korumpētību un valsts institūciju un amatpersonu darbošanos noziedzīgā grupējumā vispār var runāt par ētiku. Āboltiņas šmuce ar draudiem un kukuli Junkeram par savas vietas pārdošanu un nelikumīga iešmugulēšanās deputātu rindās pretēji vēlētāju gribai, Āboltiņas vīra netīrie darījumi ar policijas auto iepirkumu un valsts uzmešanu nepiegādājot solīto, bet vecākus modeļus par neadekvati aukstu cenu, Zaķa balsu pirkšanas blēdības, Vienotības korumpatīvie darījumi ar būvfirmām un valsts izagšana atdodot valsts buvpasūtijumus tikai saviem partijas sponsoriem. Nožēlojami, ka viņi… lasīt vēl »