Vienotības Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte pagājušajā gadā tērējusi 400 eiro dienā

Ēlerte

Ja ticēt kādreizējās laikraksta Diena galvenās redaktores un līdzīpašnieces, tagadējās Rīgas domes deputātes Sarmītes Ēlertes amatpersonas deklarācijai par 2016. gadu, pērn viņa pilnīgi un absolūti zaudējusi uzticību bankām un tajās vairs nav uzkrājusi ne centa, vēsta portāls Pietiek.

Vēl 2015. gada beigās Ēlerte saskaņā ar viņas amatpersonas deklarāciju bankās glabāja pietiekami lielus finanšu līdzekļus – 50 016 eiro Nordea bankā un 10 199 eiro Citadele bankā.

Taču pagājušā gada laikā Ēlerte, spriežot pēc viņas jaunākās deklarācijas, visu šo naudu – vairāk nekā 60 tūkstošus eiro – no bankām ir izņēmusi un iztērējusi, jo arī nekādi citi uzkrājumi viņai deklarēti nav.

Papildus šiem bijušajiem uzkrājumiem Ēlerte iztērējusi arī visus savus oficiālos pagājušā gada ienākumus – vairāk nekā 22 tūkstošus eiro, kas nākuši no dažādiem avotiem: līdz ar 7195 eiro algu domē arī pāris honorārus nepilna tūkstoša eiro kopapjomā, kā arī ievērojamos ienākumus no saimnieciskās darbības – gandrīz 14 tūkstošus eiro, kas saņemti no divām privātpersonām un SIA Vīna studija.

Visbeidzot, arī Ēlertes investīcijas ieguldījumu fondos, kas ir nozīmīgākā viņas oficiālās mantas daļa, pērn ir sarukušas par vēl vairāk nekā 64 tūkstošiem eiro: pirms gada tās bija 555,6 tūkstoši eiro, bet nu vairs tikai 491,6 tūkstoši eiro.

Tātad kopumā Ēlertes tēriņi pērn bijuši aptuveni 146 tūkstoši eiro, taču deklarācijās netiek uzrādīti nekādi darījumi, kas rādītu, kā šī nauda izlietota, un līdz ar to vienkārši aritmētiski aprēķini rāda, ka kādreizējā Dienas redaktore un atklātības un caurspīdīguma sludinātāja pērn tērējusi vidēji 400 eiro dienā.

Tiesa, 2015. gada deklarācijā Ēlerte bija uzrādījusi 50 000 eiro parādsaistības, kuras jaunajā deklarācijā vairs nav atrodamas, taču nav arī deklarēts šīs summas atdošanas darījums. Saistībā ar šo neskaidrību Pietiek jau ir vērsies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Pietiek.com

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Neko darīt
Neko darīt

Ja vienu dienu neizdodas notērēt, tad nākamajā jāiedzen – 800.

vecais
vecais

Otra acī redz skabargu,savā neredz baļķi,tādi ir visi no Vienotības……………

Jonas
Jonas

Tērēts 400 eur nenozīmē, ka tas ir notriekts. Tikpat labi nopirkts kaut kas vērtīgs, bet nav deklarēts, piem., zelta stienis par 144000 eur.

Essss
Essss

Bērnu nauda par vienu gadu pat 400 nesasniedz. A šie kā kungi dzīvo.VNK Nekaunība.

Elementāri, Vatson.
Elementāri, Vatson.

Aploksnu algas droši vien maksā tajā bizī, kur pretī uzrāda dividendes.

Daddy
Daddy

Lielākai daļai pensionāru ar tādu naudu jāiztiek vairāki mēneši. Nez ko šī šņauc un pīpē, lai dabūtu tadus izdevumu ciparus.

Agnese
Agnese

Katrs muļkis var būt saimā??????????????
”””””””””””””

/////////////////
?//

Agnese
Agnese

Es arī vēlētos lai Sarmīte Elerte sponsorētu lauksaimniecības izaugsmi ,katrs muļķis var būt saimā

Agnese
Agnese

v

Robis
Robis

Nu laicīgi naudu no bankām jāizņem,jo to var konfiscēt jebkurā laikā valsts aparāts,kuru pati gan slavē!