Vienotības PR un reklāmas konsultanti saņem valsts pasūtījumus

Vienotība

“Vienotības” sabiedrisko attiecību konsultants Ralfs Vīlands tiek pie 30 000 vērta līguma ar Rīgas lidostu, bet reklāmas aģentūra “Guilty”, kas sadarbojas ar partiju, uzvar valstij piederošās finanšu institūcijas “Altum” konkursā. Abi uzņēmumi regulāri sadarbojas ar Vienotību un abi regulāri saņem pasūtījumus no valsts kapitālsabiedrībām, ziņo LTV raidījums “De facto”.

Ar sabiedrisko attiecību konsultantiem “Vīlands Associates” partijai “Vienotība” noslēgts līgums par ikmēneša sadarbību – par regulārām konsultācijām, mediju monitoringu un palīdzību krīzes situācijās. Par to Ralfa Vīlanda uzņēmums saņem aptuveni 1000 eiro mēnesī. Šajā summā ietilpst arī konsultācijas pirms Saeimas vēlēšanām, kā arī premjerministres Laimdotas Straujumas konsultēšana izšķirīgos brīžos pēc vēlēšanām.

“De facto” zināms, ka citiem klientiem “Vīlands Associates” pakalpojumi izmaksā vairākas reizes dārgāk. Vīlands skaidro, ka partijai nav nepieciešamas intensīvas konsultācijas: “Vienā mēnesī var būt vairāk sadarbības, citā mazāk. Tā ir ilgtermiņa līgumu īpatnēja daba, ka ir aptuveni vienāds ienākumu avots gan aktīvākos, gan pasīvākos mēnešos.”

Taču vienlaikus “Vīlands Associates” konsultēja arī “Liepājas metalurga” administratoru Haraldu Velmeru, kad politiskā atbildība par “Metalurga” pārdošanu gūlās tieši uz “Vienotības” pleciem. Tāpat uzņēmums  veidoja komunikācijas stratēģiju lidostai “Rīga”, kas ir “Vienotības” pārvaldītās Satiksmes ministrijas uzraudzībā.

Tikmēr reklāmas aģentūra “Guilty” ar partiju sadarbojas  jau vairāk nekā divus gadus, tostarp priekšvēlēšanu laikā. Aģentūra pērn strādāja pie “Latvijas Dzelzceļa” pasākuma “Spēka dienas” un kopā ar aģentūru “Prae” uzvarēja Finanšu ministrijas iepirkumā par kohēzijas politikas komunikācijas stratēģijas veidošanu. Šogad “Guilty” noslēdza 290 000 eiro vērto līgumu ar valstij piederošas attīstītības finanšu institūciju “Altum” par reklāmas stratēģijas veidošanu. Ņemot vērā citus iepirkuma aspektus, nozarē šāda iepirkuma summa uzskatīta par ļoti dāsnu.

Gan “Altum”, gan “Guilty” pārstāvji uzsver, ka saistība ar “Vienotību” nav palīdzējusi tikt pie līguma, turklāt 290 000 eiro ir maksimālā līguma summa, kas, visticamāk, arī netiks sasniegta.

Taču situācija, ka uzņēmums gan apkalpo politisko partiju, gan iegūst līgumus no partijas ietekmes sfērā esošajām kapitālsabiedrībām, rada šaubas par partiju tēriņu netiešu apmaksu no valsts līdzekļiem. Šādu pieņēmumu noraida “Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars: “Jautājums ir par kvalitāti, es vēlos kategoriski noliegt šādus pat pieņēmumus, jo mēs neko tādu nekad neesam praktizējuši.”

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

 

Avots: lsm.lv

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pamatvērtiba: mīli savu tuvāko!!!!!
Pamatvērtiba: mīli savu tuvāko!!!!!

Latvijā ir simtiem gudrāku padomdevēju par Vīlandu-vidējs prātiņš. Straujuma stāv pāri. Kāpēc skādēt partijai????