Vienotība sāk vajāt skolotājus par iedomātu aģitāciju sociālo zinību stundā

Vienotība Ķirsis

Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (Vienotība) vērsies ar iesniegumu Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD). Viņš lūdzis pārbaudīt informāciju par “iespējamu Rīgas domes vadībai komplimentāru aģitāciju” Rīgas Franču licejā.

“Rīgas Franču liceja skolēnu vecāki vērsušies pie manis kā Saeimas deputāta, informējot par diskutablu pedagoga rīcību mācību iestādē. 9.klases skolēniem mācību priekšmeta sociālās zinības ietvaros kā mājas uzdevumu nosakot izpētīt Rīgas pašvaldības informatīvo portālu, apkopojot un uzskaitot Rīgas domes labos darbus,” iesniegumā IKVD norāda Vilnis Ķirsis (attēlā). Jāpiebilst, ka Ķirsis ir Vienotības Rīgas mēra amata kandidāts.

Ņemot vērā to, ka IKVD funkcijās ietilpst izglītības procesa kontrole un vispārējās izglītības kvalitātes jautājumi, Ķirsis lūdzis dienestu izvērtēt, vai Rīgas domes darbības aplūkošana pozitīvā gaismā ir iekļauta attiecīgā mācību priekšmeta programmā un vai uzdevuma saturs atbilst vispārējās izglītības un sociālo zinību mācību priekšmeta standartiem, norādīts partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Tāpat deputāts lūdzis dienestu vērtēt, vai pedagoga rīcībā nav saskatāma “apzināta vēlme aģitēt” par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) darbu, kā arī pārbaudīt, vai minētā jautājuma iekļaušana mācību priekšmeta programmā nav organizēta ar Rīgas domes ziņu un vai šāda prakse netiek īstenota arī citās Rīgas pašvaldības mācību iestādēs.

Politiķis pauž viedokli, ka diskusijai par sabiedrībā nozīmīgiem un aktuāliem jautājumiem mācību procesā jābūt politiski neitrālai un jauniešu politisko simpātiju ietekmēšana skolā nav pieļaujama.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jepis
Jepis

Sajā skola mācās mūsu varenas partijas ex vaditājas bērni, tāpēc jau ar kašķis sanācis

Andrejs Bubinduss
Andrejs Bubinduss

liberastam Kirsim vēlams pieturēt muti un likt mierā skaolotājus. lai savu politstukača karjeru piesakās izpildīt kādā no vēstniecībām. Kauns, liberast ķirsi, kur rodas sādi izdzimteņi?

dvinis
dvinis

Ja pētījuma tēma būtu par Vienotības vareno lomu Latvijas “glābšanā”, tad gan nekāda izmeklēšana netiktu organizēta. Visi tajā iesaistītie droši vien dabūtu V.Dombrovska grāmatu un vēl kādu zaļu ābolu.

Rasma
Rasma

Visiem sen jau zināms,ka visuzbāzīgāk reklamē tikai to,kas nekam nav derīgs.Ušakovs un Ameriks pārspēj paši sevi.Vēl divi Trampi!!!