Vēl viens biedrs pamet “Vienotību”, lai dibinātu jaunu partiju

partija Vienotība

Septembra sākumā plānots dibināt jaunu partiju – “Mūsu zeme – Latvija”, informē iniciatīvas grupas vadītājs Valdis Šakars.

Šakars pirmdien aizsūtījis paziņojumu “Vienotības” valdei, ka izstājas no politiskā spēka.

Informācijā presei viņš norāda, ka viens no topošā politiskā spēka mērķiem ir panākt, lai valsts nekalpo birokrātiskiem principiem, bet gan iedzīvotāju interesēm. Kā viens no piemēriem minēts valsts budžeta veidošanas process, kurā tiek iekļauti arī nelietderīgi tēriņi, bet tiek aizmirsts pats cilvēks.

“Latvijai beidzot jākļūst ne tikai par savas valsts Satversmi cienošu, latvisku, nacionālu, tiesisku un eiropeisku Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, bet, galvenais, – par valsti, kas ciena savus pilsoņus un rūpējas par tiem ne tikai vārdos, bet arī darbos. Bet tas savukārt nozīmē politiķu aktīvu un nepiekāpīgu rīcību, lai izveidotu tādu valsts budžetu, kura prioritāte ir valsts iedzīvotāju vajadzības, nevis nelietderīgi administratīvie un mākslīgi uzpūstu birokrātisko struktūru tēriņi,” teikts topošās partijas paziņojumā.

Topošā partija izstrādājusi arī savus principus un paredzamos plānus, kas satilpināti vairāku lappušu biezā dokumentā, kā arī tai ir sava mājaslapa internetā “musulatvija.eu”.

Plānots, ka topošajā partijā strādās cilvēki, kas Saeimā iepriekš nav darbojušies.

Iniciatīvas grupā ir apmēram 25 līdz 30 cilvēki, taču nedēļas laikā kopējais potenciālo partijas biedru skaits esot sasniedzis 50. Taujāts, vai nepieciešamo 200 dibinātāju atrašana līdz septembra pirmajai pusei nav pārāk optimistisks scenārijs, Šakars norāda, ka pie šī plāna īstenošana tiks nopietni strādāts.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: jauns.lv

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
LATVIETIS LATVIJĀ
LATVIETIS LATVIJĀ

Viens biedrs pame parteju – lai nodibinātu jaunu bandu!