Vējonis premjera amatam nominē Māri Kučinski

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien pēc tikšanās ar iespējamo «Vienotības» premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt skaidrojumus, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Māri Kučinski.

Vējonis informēja, ka ir runājis ar daudziem iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kuri izskanējuši «gan publiski, gan ne tik publiski». Visiem viņiem viņš izsakot paldies, bet īpaši – finanšu ministram Jānim Reiram (V), Valmieras mēram Jānim Baikam un Cēsu mēram Jānim Rozenbergam (V).

Prezidents pateicās arī «Vienotības» premjera amata kandidātam Kārlim Šadurski par apņemšanos veidot valdību un aicināja viņu palikt aktīvam Budžeta komisijas vadītājam, sadarbojoties ar jauno valdību.

Tālākajā valdības veidošanas procesā prezidents aicināja partijas būt apdomīgas un enerģiskas.

Vējonis šī gada sākumā tikās ar vairākiem iespējamiem premjera amata kandidātiem, vairums no kuriem atteicās no piedāvājuma. Tāpat viņš vakar Melngalvju namā uzņēma koalīcijas partiju pārstāvjus, kuri izklāstīja savu redzējumu par nākamās valdības darbiem un prioritātēm, tomēr šodien prezidents informēja par izvēlēto kandidātu.

Tagad koalīcijas partneriem būs jāmēģina vienoties par darbu valdībā Kučinska vadībā, kas būs sarežģīti, jo «Vienotības» līdere Solvita

Āboltiņa ir paziņojusi, ka «Vienotība», visticamāk, neatbalstīs ZZS premjera amata kandidātu.

Tāpat koalīcijas partijām būtu jāvienojas par jaunās valdības sastāvu, atbildības jomu sadalījumu un ministru amata kandidātiem, par ko neformālās sarunās arī iezīmējušās asas domstarpības. Par jaunās valdības apstiprināšanu jābalso Saeimai.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
trackback

[…] […]