Vējonis premjera amatam nominē Krišjāni Kariņu

Kariņš

Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt “Jaunās Vienotības” (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Krišjāni Kariņu.

Vējonis pēc sarunas ar Kariņu žurnālistiem skaidroja, ka pagājušajā nedēļā viņš ticies ar vairāku 13.Saeimā ievēlēto partiju frakciju pārstāvjiem, kuri Vējonim esot apliecinājuši gatavību strādāt Kariņa vadībā, kas nozīmējot, ka šādai valdībai būtu iespējams Saeimas vairākums.

Viņš teica, ka šodien ticies ar Kariņu, lai pārrunātu viņa redzējumu par valdības prioritātēm un to, kāds varētu būt atbildību sadalījums starp partijām.

Kariņš Vējonim nosauca iespējamos ārlietu un aizsardzības ministru kandidātus, par kuriem Vējonim iebildumu nav. Prezidenta prasības par šo ministru kandidātu saskaņošanu ņemtas vērā un iebildumu par konkrētajām personām viņam nav.

Valsts prezidents novēlēja veiksmi Kariņam valdības veidošanā un uzsvēra, ka partijām jābūt atbildīgām, jo nepieciešams sākt darbu pie valdības deklarācijas izveides. Prezidents prognozēja, ka tas nebūs vienkārši, jo pirms vēlēšanām partijas esot solījušas daudz. Partiju vidū jābūt pretimnākšanai un jāmeklē kopsaucēji, lai deklarācija būtu tāda, ko valdība būtu gatava realizēt dzīvē, teica Vējonis.

Vaicāts, vai viņam nav bažu, ka kāds no ministru kandidātiem varētu nesaņemt pielaidi valsts noslēpumam, Vējonis skaidroja, ka šis jautājums noskaidrosies procesā, proti, kad valdība būs apstiprināta, katrs ministrs iesniegs attiecīgu iesniegumu, lai šādu pielaidi varētu saņemt, un tajā brīdī šis jautājums arī tikšot atrisināts.

Pēc Valsts prezidenta domām, valdības veidošanai vajadzētu noslēgties janvārī, jo valstī ir daudz svarīgu jautājumu, kurus nepieciešams risināt, tajā skaitā darbības saistībā ar “Moneywal” ziņojumu un dažādu reformu turpināšana. “Vilcināties ar valdības apstiprināšanu nedrīkst, tāpēc aicinu partijas būt atbildīgām,” uzsvēra Valsts prezidents.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Janka
Janka

Lieliska ziņa. Drošiem soļiem tuvojamies turbulences zonai, kura nešaubīgi tiks sasniegta.