Vējonis par svešvalodu zināšanām: Mums visiem ir jāpilnveidojas, un arī es to daru

prezidents Vējonis

Atbildot uz jautājumu par viņa angļu valodas zināšanām, Vējonis atzina, ka visiem mūža garumā jāmācās, un arī viņš to darot un turpināšot darīt.

Atgriežoties no vizītes ASV, Latvijas prezidents Raimonds Vējonis norāda, ka lielākais ieguvums no Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu bija vēlreiz gūt apliecinājumu par ASV iesaisti drošības uzturēšanā Baltijas reģionā, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” norādīja Vējonis.

Vējonis norādīja, ka šī bijusi politiska vizīte, un ekonomikas jautājumi, kā arī investoru piesaiste šoreiz nav bijis galvenais jautājums.“Šī bija politiska vizīte. Lielākais ieguvums visām trim Baltijas valstīm kopā bija vēlreiz gūtais apliecinājums par ASV aktīvu iesaisti drošības stiprināšanu Baltijas reģionā. Vēlreiz guvām apliecinājumu tam, ka ASV turpinās atbalstīt Latviju, Lietuvu un Igauniju, lai stiprinātu mūsu militārās spējas un attīstītu jaunas. Mēs vienojāmies par to, ka ciešāk jāstrādā, lai stiprinātu kiberdrošību,” norādīja Vējonis un uzsvēra, ka saistībā ar ekonomiskajiem jautājumiem Latvijai pašai jāiegulda darbs, lai pārliecinātu investorus, ka ieguldīt šeit ir droši.Tāpat Vējonis pastāstīja, ka Tramps esot izrādījis interesi par Baltijas reģionu un Baltijas valstu attiecībām ar Krieviju.“Izskanēja vēlme uzklausīt, ko mēs domājam par savu kaimiņu – Krieviju, un kā veidojas tā reālā situācija. Trampam plānojas tikšanās ar Putinu. Protams, informācija apmaiņa pirms katras šādas tikšanās ir būtiska katram prezidentam,” minēja Vējonis. Sarunas laikā Baltijas valstu prezidenti uzsvēruši, ka no Krievijas puses nepārtraukti jūtams informatīvais spiediens ietekmēt daļu mūsu sabiedrības.

Savukārt atbildot uz jautājumu par viņa angļu valodas zināšanām, Vējonis atzina, ka visiem mūža garumā jāmācās, un arī viņš to darot un turpināšot darīt.

“Cilvēkam visa mūža garumā ir jāmācās un jāpilnveidojas. Nav starpība, vai tās ir svešvalodas vai uzstāšanās prasmes…arī es pilnveidojos un turpināšu to darīt,” uzsvēra Vējonis.

Visu interviju ar Valsts prezidentu var noskatīties ŠEIT.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar