Valsts tukšo kasi cer piepildīt, ieviešot jaunus nodokļus

valdība

Valsts vajadzība pēc naudas spiedīšot meklēt to nodokļos – paaugstināt esošās likmes, paplašināt nodokļu bāzi vai ieviest jaunus nodokļus, vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola atzinusi, ka ir atskanējis starta šāviens diskusijām par jauno nodokļu politiku. Tai ir jābūt gatavai līdz nākamā gada aprīlim, bet rezultāts pašlaik neesot prognozējams.Vislielākās batālijas gaidāmas saistībā ar pārmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmēs, sadalījumā, komplektā. Iespējams, skarot arī valsts sociālās apdrošināšanas maksājumus. Vēl viens iespējamo izmaiņu virziens ir uzņēmumu ienākumu nodoklis, tā apliekamā bāze un atlaižu revīzija. Vēl esot savdabīgas rezerves patēriņa nodokļu izmaiņām, ziņo Dienas Bizness.“Visticamāk, visām pusēm būs jāiznāk no komforta zonas,” brīdina finanšu ministre.

Nodokļu ieņēmumus varot vairot, paaugstinot nodokļu likmes, samazinot atvieglojumus un paplašinot ar tiem apliekamo bāzi, bar veidot pievilcīgu nodokļu un uzņēmējdarbības vidi biznesa attīstībai, kā arī paaugstināt esošo nodokļu iekasēšanu, vēsta laikraksts.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Māriņa
Māriņa

Izelpotā un izpukšķinātā gaisa nodokli – kurš vairāk ēd, tas vairāk maksā…

pilsonis
pilsonis

Var būt ir vērts padomāt par Valsts aparāta samazināšanu.

Jānis
Jānis

Būtu sākuši normālā kārtā cīnīties ar tiem, kas tos nodokļus nemaksā un ir valstij nodokļos parādā miljonus. Ar nodokļu celšanu panāks tikai pretējo efektu – no Latvijas vispār pazudīs nodokļu maksātāji.

Lūsija
Lūsija

Kāpēc nevar sākt ar funkciju auditu valsts aparātā- samazinot ierēdņu armiju?

Bubu
Bubu

Tapec, ka tad zaudes darbu politiskas klikjes radinieki un citi zveri.