Valsts medicīna ir sagrauta un nav jaunās valdības prioritāte, secina Keris

valsts medicīna

Valsts medicīna šobrīd ir sagrauta un turpinās iepriekšējā sliktā attieksme pret nozari, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

LVSADA priekšsēdētājs pauda, ka jaunā valdība savā deklarācijā nav norādījusi veidu, kādā veselības nozare saņems kaut nelielu daļu no tai nepieciešamā papildus finansējuma. “Valsts medicīna šobrīd ir sagrauta. Šo valdību izveidojušas tās pašas partijas, kas veidoja iepriekšējo. Nevienai partijai programmā veselības aprūpe nebija prioritāte. Turpinās iepriekšējā sliktā attieksme pret nozari,” teica Keris. Vienlaikus viņš atzina, ka ir cerība – situācija varētu “mainīties uz augšu”.

Arodbiedrība aicina arī pacientus kļūt aktīvākiem un pieprasīt valdībai īstenot savas tiesības. LVSADA ir gatava sadarboties ar pacientu organizācijām, lai paustu kopīgas prasības. “Politiķi nevarēs [turpināt] līdzšinējo ignoratīvo attieksmi pret veselības aprūpi,” teica Keris. “Valdību veido ZZS, kuras rokās ir Finanšu ministrija un Veselības ministrija – būs redzams, kāda ir partijas attieksme pret situāciju veselības nozarē. Vērosim,” piebilda Keris.

Kā vēstīts, Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Kučinska valdību. Par Kučinska valdību balsoja 60 koalīcijas partiju deputāti, savukārt 32 opozīcijā esošie politiskie spēki bija pret.

Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jauno valdību veidos līdzšinējie koalīcijas partneri – Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un partija “Vienotība”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Peteris Apinis
Peteris Apinis

Ome tu tiksi uzņemta Walhallā.

OME
OME

vai tiešām vajag sagraut medicīnu ? tauta strādā par minimālo algu un nodokļos aiziet tik daudz naudas ,par kuru nevar saņemt cilvēkcienīgu veselības aprūpi.Ja reiz valstī nav naudas ,tad saeimā nevadzēja pacelt algas par 700-800 eur lielākas !