Vai Trampa ievēlēšana palielina Artusa Kaimiņa izredzes?

Artuss Kaimiņš

Socioloģiskās aptaujas rāda, ka oktobrī Artusa Kaimiņa partijas reitings pirmo reizi kopš dibināšanas brīža ir noslīdējis zem piecu procentu barjeras. Tas bija virs 8% pirmo reizi, kad SKDS to iekļāva savās aptaujās. Nedienas ar Neo grupas nesmuko izstāšanos ne tikai neuzlabo Kaimiņa kunga izredzes tapt ievēlētam, bet paver priekšstatu uz to, cik haotiski un neprofesionāli tiek organizēts partijas darbs.

Kaimiņa kungs acīmredzami nav pietiekami kvalificēts, lai vadītu partiju. Viņam trūkst pieredzes un zināšanu. Viņa raksturs neatbilst tam, lai veiksmīgi vadītu partiju. Vai šis viss nav jau kaut kur dzirdēts? Jā, tieši šādiem vārdiem tika raksturots Donalds Tramps, un tomēr viņš ir kļuvis par ietekmīgāko cilvēku pasaulē.

Arī Artuss Kaimiņš tikmēr ir guvis pirmo politisko uzvaru. Viņš ir panācis, ka Latvijas parlaments pieņem bezprecedenta lēmumu. Proti, liek kādam deputātam atmaksāt naudu par to, kas tiešām ir nevis darbs, bet farss. Kaimiņš vairs nevis vienkārši staigā ar kameru un izmāna uz atklātību naivus ierēdņus (piemēram, Koļegovu), bet ir pierādījis, ka spēj panākt parlamenta vairākumu savām idejām. Tas nav maz. Tas jebkurā gadījumā ir vairāk kā spēj vairākums Saeimas deputātu. Vai tas viss var palīdzēt Kaimiņam iekļūt nākamajā Saeimā? Nenoliedzami, ka Trampa uzvara ir ļoti laba ziņa visiem ne-“meinstrīma” politiķiem. Trampa uzvara iedrošina vēlētājus arī citur pasaulē nebaidīties un balsot par it kā nepieredzējušajiem, nederīgajiem, marginālajiem. Par tiem, uz kuriem “īstie” politiķi skatās no augšas.

Artusa Kaimiņa uzdevums ir kļuvis vieglāks kā jebkad. Viņam gandrīz vai ir jāspēj tikai izveidot un iesniegt nepieciešamos sarakstus. Ir jāsavāc kaut kāda komanda, kas spēj viņu atbalstīt un palīdzēt un viņi būs parlamentā, jo situācija Latvijā, un ne tikai, lielā mērā līdzinās Amerikas situācijai. Arī Latvijā ir politiskā elite, par kuru mēs visi balsojam zobus sakoduši jau daudzus gadus pēc kārtas ne tāpēc, ka viņi mums patiktu, bet tāpēc, ka viņi ir mazākais ļaunums. Tāpēc, ka neviena cita nav. Tāpat būs arī nākamajās Saeimas vēlēšanās. Atkal Vienotība, ZZS, NA. Visi tie paši, sen noriebušies un savu nespēju pierādījušie, bet neviena cita taču nav. Nu tad arī jāizvēlas mazākais ļaunums starp šiem.

Bet varbūt šoreiz savādāk. Nevis mazāko ļaunumu, bet ļaunumu elitei. Tāds nepārprotami bija viens no motīviem Amerikā. Tādu Kaimiņš mobilizēja pagājušās vēlēšanās Latvijā un tādam ir visas cerības uzplaukt arī nākamajās Saeimas vēlēšanās Latvijā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mareks
Mareks

Kas tā par eliti pie mūsu valsts stūres??? Tie ir salašņas, valsts izlaupītāji un padibenes, kas šobrīd vēl rullē, bet šai valstī, lai atkoptos pēc viņu netīrajiem darbiem, paies ilgs laiks. Bet ceru ka kādreiz arī normāliem cilvēkiem nebūs jādodas trimdā, vai jāskaita graši no algas līdz algai! Ar STEIGU IR JĀMAINA šī „elite”, un jātupina aiz restēm.