Vai Hilarija sēdēs cietumā?

Hilarija Klintone

Viens no Donalda Trampa centrālajiem motīviem visas kampaņas garumā bija tēze, ka Hilarija Klintone ir gan korumpēta, izmantojot privātām vajadzībām Klintonu fonda naudu un būdama labvēlīga kā amatpersona pret fonda ziedotājiem, gan arī noziedzīgi nekompetenta, ko savukārt pierāda tā dēvētā e-pastu lieta. Un jebkurš cits “parasts” amerikānis jau sen sēdētu cietumā, ja būtu kārtojis lietas tā, kā to darīja Hilarija Klintone.

Vēl vairāk – prezidenta priekšvēlēšanu debašu laikā, būdams uz vienas skatuves ar Klintoni, Tramps solīja: ja tiks ievēlēts, tad obligāti nozīmēs speciālu prokuroru Klintones darbības izvērtēšanai un viņai būs jāsēž cietumā.

No vēlētāju puses visi šie izteikumi un vēršanās pret Klintoni acīmredzami ir uzņemti pozitīvi. Tāpēc šobrīd aktuāls kļūst jautājums, vai Tramps pildīs savu priekšvēlēšanu solījumu un centīsies Hilariju iesēdināt cietumā. Vai arī izrādīs augstsirdību un vairs necilās šos jautājumus. Savā pirmajā runā pēc rezultātu paziņošanas Tramps izrādīja cieņu Klintonei un pauda vēstījumu par nepieciešamību saliedēt valsti. Tas daudziem lika izteikt versiju, ka priekšvēlēšanu laikā sarunātais, iespējams, ir aizmirsts, un kopš ievēlēts, Tramps vairs nebūs tik agresīvs un neiecietīgs. Tajā pašā laikā Tramps noteikti saprot, ka daudzi viņa vēlētāji sagaida no viņa tieši šo solījumu izpildi – agresīvu vēršanos pret nemīlēto Klintoni.

Dominē arī uzskats, ka Tramps par ģenerālprokuroru visticamāk iecels sev pilnīgi lojālo un līdzīgi domājošo Džuliānī, kas vēršanos pret Klintoni padarītu pavisam vienkāršu.

Šis jautājums politikas vērotājiem ir interesants ne tikai Klintones sakarā, bet arī lai pēc iespējas ātrāk saprastu, cik ļoti ievēlētais Tramps atšķiras vai neatšķiras no priekšvēlēšanu laika Trampa. Vai viņš vēl aizvien vēlas būvēt sienu uz robežas ar Meksiku, izraidīt visus musulmaņus un nelegālos imigrantus. Jautājumu un neskaidrību šobrīd ir daudz, tajā skaitā – vai Klintone sēdēs cietumā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar