Ušakovs var uzelpot – visi RD kvēlākie opozicionāri cer pārvākties uz Saeimu

JKP

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt partiju kandidātu sarakstus 13. Saeimas vēlēšanām. Pirmie savu sarakstu CVK iesniedza Jaunā konservatīvā partija (JKP), kuru sarakstā ir iekļauti visi Rīgas domē ievēlētie politiķi.

JKP sarakstā ir vairāk nekā 100 deputātu kandidāti. Lielākais kandidātu skaits ir Rīgas vēlēšanu apgabalā – 38 politiķi, bet atlikušo četru vēlēšanu apgabalu sarakstos konservatīvajiem būs mazāk par 30 kandidātiem.

Interesanti, ka deviņi jeb pilnīgi visi Rīgas domē ievēlētie JKP biedri ir gatavi pamest iesāktos darbus pašvaldībā un pārcelties uz Saeimas sēžu zāli.

Ja viņiem patiešām būs lemts iekļūt Saeimā, viņu vietā Rīgas domē stāsies vēlēšanās aiz strīpas palikušie deputātu kandidāti.

Bez galvaspilsētas pašvaldības deputātiem kandidēt vēlēšanās piekrituši arī desmit citu pašvaldību deputāti.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Beņja
Beņja

Pūt vējiņ…………….,aizpūt labi tālu uz visiem laikiem.

Lamata
Lamata

Pareizs aprēķins, lai tiktu Saeimā. Vispirms nodrošināt iekļūšanu RD ar solījumiem izķert zagļus un “gāžam Nilu “. Nav nozīmes solītā izpildei. Toties popularitāte iegūta. Krēsli Saeimā garantēti. Arī labas algas. Nav no svara palikt opozīcijā vai iekļūt koalīcijā un ievērot tās disciplīnu.Opozīcijā būtu izdevīgāk, varētu skaļāk kritizēt koalīciju, nodrošinot sev vietas arī nākošajā Saeimā.