Urbanovičs: Nav saprotams valdības optimisms par nākamā gada budžetu

Urbanovičs

Nav saprotama iemesla valdības optimismam par nākamā gada budžetu, intervijā raidījumam LNT “900 sekundes” pauda partijas “Saskaņa” Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Lūgts vērtēt, ko nākamā gada budžetā redz pozitīvu, Urbanovičs ironizēja, ka ir pozitīvi vērtējams valdības optimisms, kam viņš neredz nekādu pamatu. “Turēsim īkšķus, lai optimisms piepildītos. Valdība uzskata, ka ekonomika augs par veseliem 3,5% no iekšzemes kopprodukta, kas ir šausmīgs optimisms, kam es personīgi neticu,” teica politiķis.

Iemesli šai neticībai ir fakts, ka uzņēmumi atstāj Latviju, jaunas investīcijas valstī neienāk. Bet “Eiropas piešprice nepalielināsies, bet drīz, visticamāk, beigsies”, pauda Urbanovičs.

Politiķis arī sacīja, ka investīcijas varētu palielināt valsts drošību, turklāt tām būtu jānāk arī no Krievijas. Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienība būtu daudz drošāka, ja ar visiem kaimiņiem tai būtu labas ekonomiskās attiecības. “Nekas tā netuvina, kā kopīgi plāni un ieceres ekonomikas jomā,” pauda Urbanovičs. “Ja ilgi baida savus cilvēkus, tad bailes pārvēršas par neuzticību un agresiju”.

Urbanovičam tika lūgts arī komentēt ASV prezidenta priekšvēlēšanu procesu. Viņaprāt, lai kurš tiks ievēlēts par ASV prezidentu, politika palikšot nemainīga.

“Arī lietas, kas notiek Krievijā, mums nevajadzētu pārspīlēt. Mums jākoncentrējas uz to, kas notiek Latvijā,” piebilda politiķis.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar