Tuvi Putina līdzgaitnieki dzer kopā ar Latvijas ministriem

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušās “Latvijas Dzelzceļa” valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa 50.dzimšanas dienas svinības Rundāles pilī apmeklējis “Krievijas dzelzceļa” prezidents Vladimirs Jakuņins. Viņš uzskatāms par vienu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitniekiem. Kopā ar Putinu strādājis Valsts drošības komitejā, viņš ir arī fonda “Russkij Mir” padomes loceklis. Turklāt Jakuņins ir Kremļa rupors ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās.

Raidījums “de facto” norāda, ka Jakuņins ir viens no Kremļa “maigās varas” finansētājiem Latvijā, kā arī koordinē attiecības ar prokrieviskajām partijām Eiropā. Saņēmis virkni Krievijas augstāko valsts apbalvojumu. Kopš pagājušā gada marta Jakuņins iekļauts ASV nevēlamo personu sarakstā pret kuru vērstas ekonomiskās sankcijas, kā arī liegta iebraukšana valstī, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”.

Magoņa dzimšanas dienas ballē piedalījušies arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss (“Vienotība”), Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kā arī bijušais šīs nozares ministrs Aivis Ronis.Viesībās manīta arī ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola (ZZS) kopā ar savu vīru – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu, vēsta raidījums.

Lūgto viesu sarakstā no Krievijas bijis arī Salmans Babajevs. Viņš ir “Krievijas dzelzceļa” viceprezidents.Jāpiebilst, ka Magonim jau pāris gadu pieder daļas Čeļabinskā reģistrētā kompānijā, kas nodarbojas ar kravas pārvadājumiem pa dzelzceļu Krievijā un Kazhastānā.

Magoņa viesu vidū bija arī Boriss Lapidus – Babajeva kolēģis un “Krievijas dzelzceļa” prezidenta Vladimira Jakuņina padomnieks. Lapidus arī ir  Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvētās partijas “Vienota Krievija” nodibinātās lobistu komisijas rūpniecības un uzņēmējdarbības jautājumos loceklis.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar