Turpinoties domstarpībām, steigā apstiprina “oligarhu komisijas” gala ziņojumu

Sudraba

Lai arī tā dēvētās “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē ceturtdienas rītā deputātiem bija domstarpības, komisija apstiprināja galaziņojumu.

Vēl pirms sēdes sākuma deputāts Andrejs Judins (V/Par!) prasīja iemeslus sēdes pārcelšanai, kā arī izteica bažas, ka tik īsā laikā – pusstundā – visus jautājumus nevar paspēt izrunāt. Tikmēr komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) uzsvēra, ka pirmdien sešas stundas komisija skatīja priekšlikumus, kā arī vienojās par redakciju, raksta jauns.lv.

Deputātiem sēdes sākumā izvērtās asa vārdu apmaiņa. Deputāts Ainārs Mežulis (ZZS) mudināja kolēģus nestrīdēties, bet Igors Pimenovs (S) aicināja netraucēt sēdes norisi.

Sudraba prasīja, vai nepieciešams izskatīt katru ziņojuma secinājumu, savukārt Judins uzstāja, ka jāizskata jauni punkti. Sudraba gan uzsvēra, ka ziņojumā nav iestrādāts nekas tāds, par ko deputāti nebija runājuši. Judina priekšlikumu deputātu vairākums neatbalstīja – par to balsoja tikai Judins un Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK).

Judins arī sauca konkrētas lapas ziņojumā un norādīja uz gramatiskām kļūdām tekstā. Komisija lēma par to labošanu. Arī šajā procesā deputāti pārtrauca viens otru. “Pietiek te taisīt farsu,” teica Judins. “Tieši to es arī aicinu darīt,” uz viņa repliku atbildēja Pimenovs.

Sudraba aicināja pārtraukt kļūdu labošanu un balsot par ziņojumu. Komisijas galaziņojumu atbalstīja četri deputāti – Sudraba, Mežulis, Pimenovs, kā arī Mārtiņš Šics (LRA).

Judins pēc komisijas ziņojumā pieņemšanas lūdza vārdu, tomēr Sudraba pasludināja sēdi par slēgtu. Judins gan turpināja runāt – viņš uzsvēra, ka galaziņojums nesniedz atbildes uz jautājumiem, ir nekvalitatīvs. Tāpēc viņš iesniegšot atsevišķu viedokli galaziņojumam. Judins arī kaunināja Sudrabu par šādu sēdes vadīšanu.

Uz komisijas sēdi bija ieradies arī deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV), kurš šajā komisijā nestrādā, un mudināja apcietināt Sudrabu un “ielikt cietumā” arī Šicu.

Iepriekš komisijas ziņojuma projektā bija pausts, ka “oligarhu sarunās” ir saskatāmas valsts sagrābšanas pazīmes, jo sarunas apliecina, ka valsts amatpersonas valstiskos jautājumos rīkojas un spriež tā, it kā kārtotu privātas lietas un valsts būtu instruments ekonomiskā labuma gūšanai sev.

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
toms
toms

visa process ir uzfilm’ets Artusam