Tiesa apķīlājusi Bondara bankas kontus un īpašumus

Bondars

Tiesa ir apķīlājusi Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara īpašumus un bankas kontus, lai varētu no viņa piedzīt 15 miljonus eiro “Latvijas Krājbankas” krimināllietā, vēsta “TV3” ziņas.

Raidījums vēsta, ka pret Bondaru rudenī piemērots prasības nodrošinājums, tādējādi apķīlājot visus Bondaram piederošos īpašumus, kā arī viņa algu. No savas 1000 eiro lielās mēneša algas Rīgas domē Bondars saņem minimālo algu, pārējā daļa tiek ieturēta kā garantija 15 miljonus eiro lielās prasības nodrošināšanai.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada jūnijā nosprieda solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem “Latvijas krājbankas” valdes locekļiem.

Bijušie “Krājbankas” valdes locekļi bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

“Latvijas krājbankas” administrators “KPMG Baltics” prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015.gadā.

Notiesājošais lēmums ir pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā, kur tas tiks skatīts 24.aprīlī, tad arī tiesa varēs lemt par prasības nodrošinājuma atstāšanu spēkā vai atcelšanu, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kate
kate

Tā būtu jārīkojas arī pret nelikumīgās OIK shēmas radītājiem, kuri bez pietiekama saimnieciska pamatojuma atļāvuši izsniegt atļaujas OIK saņemšanai. Vainīgie jau droši sāk atbrīvoties no saviem īpašumiem un banku kontiem.

Day
Day

Ko nu Bondarin? Bikses pilnas? Mammiti vajag? Un sieva baiga “varone” lielas ka grozi tgd vinas rokas pavilkt gimeni! Nu smiekli nak :D

Melhiors
Melhiors

Jautājums, kapēc nav krimināllietas, kapēc nesēž uz apsūdzēto sola? Vai arī ir krmināllieta un apsūdzība, tikai mēs nezinam.

Blondīne
Blondīne

Dzīve ir kā šūpoles, te uz augšu nes, te uz leju…

Lamata
Lamata

Nila gāzējam joprojām neveicas.Viņam derētu beidzot nolaisties uz zemes un uzstādīt reālus karjeras mērķus.