Ticis skaidrībā ar Facebook, KNAB raizējas par Twitter

KNAB

Pēc Valsts prezidenta vizītes Silīcija ielejā “Facebook” galvenajā mītnē un sociālās vietnes pārstāvju viesošanās Latvijā, valsts augstākās amatpersonas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzina – dialogs ar sociālā medija vadību izveidojies veiksmīgs.

Tomēr prezidenta vēlēšanas ASV parādīja, ka necaurskatāmi savu ietekmi politiķi cenšas nodrošināt ne tikai “Facebook”. Piemēram, pētnieki Oksfordas universitātē atklāja, cik plaši vietnē “Twitter” izmantoti automātiski viltus robotu konti jeb boti. Par labu kādam no kandidātiem kopumā vēlēšanu nedēļā tvītojuši 19 miljoni šādu lietotāju. Kā izdodas pārrunas ar šīs vietnes vadību, skaidru atbildi KNAB nesniedz, tomēr var noprast – tās nav tik veiksmīgas kā ar “Facebook”.

“Attiecībā uz “Facebook” laikam šobrīd ir pavirzījusies tā situācija uz priekšu, ja salīdzinām ar pārējiem sociālajiem tīkliem, bet nu šīs sarunas notiek. Šis dialogs notiek, un es negribētu iedziļināties detaļās. Tas varētu traucēt turpmākai sadarbībai,” Latvijas Televīzijai norādījis KNAB pārstāve.

Latvijā jautājums par to, vai politiķu aktivitātes spēsim kontrolēt, īpaši aktuāls kļuvis pēdējo divu nedēļu laikā, kad lietotāji ar vairākiem tūkstošiem sekotāju novērojuši, ka viņiem masveidīgi seko boti. Radušās bažas, vai to nevar saistīt ar vēlēšanu tuvumu.

 

Lai gan KNAB izmantos īpašus sociālo tīkla monitoringa rīkus, slēptus kampaņošanas gadījumus viegli konstatēt nebūs, atzīst biroja pārstāve:”Tas ir arī veiksmes jautājums, vai mums izdosies kaut kādus gadījumus fiksēt. Jo, ja tas notiek slēptā veidā, to ir grūtāk konstatēt.”

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar