Ticību pensiju sistēmai Latvijā grauj neziņa un pašreizējo pensionāru pieredze

pensijas

Ticību pensiju sistēmai Latvijā grauj gan iedzīvotāju neziņa par pensiju sistēmas būtību gan pašreizējo senioru dzīves pieredze. Tā intervijā Latvijas Radio raidījumam „Labrīt” pirmdienas, 15.maija rītā sacīja sociālo lietu eksperte Ruta Zilvere.

Cilvēki nezina, cik naudas ir viņu kontā un nesaprot pensiju sistēmu. Neviens arī viņiem to necenšas skaidrot un iedzīvotāju uzrunāšana notiek lozungu līmenī medijos. Taču, ja cilvēks kaut ko nesaprot un jūtas, kā „lielu koku mežā”, tad viņš nespēj uzticēties.

Tāpat uzticību grauj pašreizējo senioru dzīves līmenis. Proti, strādājošie redz, ka senioriem ir jāiztiek no ienākumiem, kas ir zem iztikas līmeņa.

Visbeidzot ļaudis redz, ka daļa sabiedrības pensiju fondā iegulda līdzekļus nevis no ienākumiem, bet gan „kaut kāda mistiska apgrozījuma”. Tas arī pavājina uzticēšanos pensiju sistēmai, pauda Zilvere.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Latvju Skaudības Dievs
Latvju Skaudības Dievs

Lūgsim Dabas Māti, lai latvju zemīti piepilda Dabas Mātes svētība! Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons padzen Kovidu (Covid-19) prom no mūsu zemītes! Lūgsim Veļu Māti, lai mums būtu dots garš mūžs! Ar baltu skaudību, Skolnieciņš [Latvju Skaudības Dievs] #SkaudībasDievs #Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)