Teju puse Latvijas iedzīvotāju Straujumas darbību vērtē negatīvi

Aprīlī ir sasniegts augstākais Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) darbību negatīvi vērtējošo iedzīvotāju īpatsvars, vienlaikus nostabilizējies pozitīvo vērtējumu īpatsvars, liecina «Latvijas Faktu» veiktais pētījums. Aprīlī Straujumas darbību negatīvi vērtējuši 47,5% respondentu – šāds īpatsvars nav bijis kopš viņas ievēlēšanas premjerministres amatā.

Pagājušā gada februārī viņas darbību negatīvi vērtēja 20,7% aptaujāto, bet turpmākos mēnešus negatīvo vērtējumu īpatsvars pieauga, vien atsevišķos mēnešos tas nedaudz samazinājās. Tomēr tendence vairāk nekā gada laikā bijusi pieaugoša.

Pozitīvo vērtējumu īpatsvars pēdējos mēnešus bijis samērā stabils – aprīlī un martā tas bijis 41,8%. Straujumas darbības pozitīvais novērtējums katru mēnesi nedaudz ir svārstījies, taču augstākais tas bijis pagājušā gada jūnijā, kad atzinīgi par politiķes darbību izteikušies 55,5% respondentu. Viņas darbības sākumā pozitīvi to vērtējuši 14,8%, bet turpmākos mēnešos pozitīvajam vērtējumam bija tendence pieaugt. Tomēr kopš pagājušā gada jūnija vērtējums ir krities.

Likumsakarīgi ir samazinājies arī to iedzīvotāju skaits, kuriem nav viedokļa par Straujumas darbošanos premjerministres amatā. Ja pagājušā gada februārī viedoklis par to nebija 34,4% respondentu, jau pēc pusgada – augustā – šādu atbilžu īpatsvars bija 15,5%, savukārt aprīlī atbildi nav snieguši 10,7% iedzīvotāju.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
trackback
Straujuma popularitātes zaudēšanā atradusi vainīgo | Gens News

[…] jau vēstījām, aprīlī ir sasniegts augstākais Straujumas darbību negatīvi vērtē teju puse Latvijas […]