Strīķe pošas uz Rīgas domi?

Strīķe

Kādreizējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā konservatīvā partija (JKP), kurai nesen pievienojās bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, plāno piesaistīt savām rindām arī agrāko Juraša kolēģi Jutu Strīķi, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”.

Strīķe raidījumam apstiprināja, ka viņu ir uzrunājušas vairākas partijas, taču patlaban bijusī KNAB darbiniece gaida 6.februāri, kad tiks paziņots tiesas spriedums viņas pēdējā sūdzībā par atlaišanu no KNAB.

Strīķe “de facto” atzina, ka Bordāna partijai šobrīd nav pateikusi kategorisku “nē” par startēšanu Rīgas sarakstā vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Ja Strīķe patiešām iesaistīsies politikā, tad pievienošanās JKP būtu visticamākais scenārijs, vēstīja raidījums.

JKP Rīgas domes vēlēšanās plāno startēt ar atsevišķu sarakstu. Partijas līderis Bordāns jau tagad prognozē, ka viņa vadītais politiskais spēks Rīgas domes vēlēšanās iegūs “tik daudz procentus, lai spētu vadīt sarunas par vismaz koalīciju Rīgas domē un pretendēt uz mēra krēslu”.

LETA iepriekš vēstīja, ka janvāra pirmajā pusē par iestāšanos JKP paziņoja bijušais KNAB darbinieks Jurašs. Viņš pauda viedokli, ka valstī pie varas esošajām partijām nav vēlēšanās apkarot korupciju. Īpaši asi bijušais KNAB darbinieks kritizēja Nila Ušakova (S) vadīto Rīgas domi. Jurašs aicināja arī citus bijušos KNAB darbiniekus sekot viņa pēdās – iestāties Bordāna partijā.

Īsi pēc Juraša publiskā paziņojuma gan Strīķe, gan bijusī KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ilze Draveniece aģentūrai LETA pauda, ka viņām patlaban ir aktuālas tiesvedības pret biroju par atjaunošanu amatos, tāpēc dienaskārtībā nav plāni par iestāšanos Bordāna partijā. Strīķe vien pauda gandarījumu, Jurašs radis iespēju savas profesionālās zināšanas un pieredzi izmantot jaunā plašākā līmenī.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sarma.
sarma.

Varbūt būs labas izmziņas.

haralds
haralds

ГРУ-šņika sieva Annu Po†āpova?