Straujumas biroja vadītājs uzņemšanu ZZS “nopelnījis” ar iepriekš labi padarītu darbu?

Straujumas biroja vaditajs

Bijušās premjeres Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājs Ringolds Arnītis nolēmis iet politikā, taču savu politisko nākotni saistīt nevis ar «Vienotību», bet ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kas pārņēma valdības grožus pēc Straujumas atkāpšanās, raksta «Diena».

Latvijas Zemnieku savienības valde trešdien Arnīti uzņēma partijā. Kopš marta kādreizējais premjeres biroja vadītājs ir Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs.

«Kad Ringolds pieņēma šo darba piedāvājumu, viņš man piezvanīja. Jā, es to zināju. Protams, man ir ļoti žēl, ka viņš neizvēlējās «Vienotību«. Taču tā ir viņa izvēle, bet man patiešām ir ļoti žēl,» situāciju komentējusi bijusī valdības vadītāja Straujuma. Viņa savulaik uzaicināja Arnīti par sava biroja vadītāju, jo abi ir labi pazīstami no laikiem, kad viņš vadīja Valsts augu aizsardzības dienestu, bet Straujuma bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāre.

Straujuma zinājusi par bijušā kolēģa plāniem iesaistīties politikā, taču «Vienotība» neesot varējusi piedāvāt tādu politisko amatu, kāds viņu apmierinātu. Arī «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars apstiprinājis, ka «Vienotība» ir izteikusi vairākus priekšlikumus, «bet viņš nebija aktīvs mūsu piedāvājumu izskatītājs».

«Es izvērtēju partijas programmas, un man kā lauksaimniekam pēc izglītības Latvijas Zemnieku savienības programma ir tuvāka,» lēmumu komentējis Arnītis. Ar Arnīti sen ir pazīstams arī ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš uzsvēris, ka partijā šonedēļ ir uzņemti vairāk nekā 40 jaunu biedru. Viņu vidū ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere.

Kā norāda laikraksts “Diena”, kad tuvojās beigām Straujumas valdības pilnvaras, ZZS līderi nemitīgi atkārtoja, ka viņi ar šo valdību ir apmierināti un tās demisiju nevēlas. Toreiz izskanējusi neoficiāla informācija, ka ZZS ir mierā ar šo valdību arī tāpēc, ka ar premjeres biroja vadītāja Arnīša starpniecību viņi ļoti labi varot īstenot savas intereses un ka ZZS politiķiem šajā ziņā ir lielākas iespējas nekā pašai «Vienotībai». Kāds politiķis neoficiāli šonedēļ pieļāva, ka, piedāvājot amatu Zemkopības ministrijā, ZZS ir atalgojusi Arnīti par iepriekš labi padarītu darbu.

Bijušās premjeres Straujumas biroja vadītājs Arnītis, lūgts komentēt šādu pieņēmumu, apgalvoja: «Nekādā gadījumā. Es strādāju premjeres tiešā pakļautībā un biju uzticams.» Arī bijusī premjere ir pārliecināta, ka viņai aiz muguras biroja vadītājs nav veicis nekādas darbības, par kurām viņa nebūtu zinājusi: «Nē un nē! Pilnīgi noteikti – nē!»

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar